Плевен и България
Плевен

А ето каква е България!

А ето каква е България!

А ето каква е България!

А ето каква е България!

А ето каква е България!

А ето каква е България!

А ето каква е България!


"Политиците" на България...
видяни чрез Ю Тюб
(б.р. "Политически" елит у нас e нонсенс понятие!!! [NONSENSE=безсмислица, абсурд, нелепости, глупости])
Причината за „Куйович, Муйович, Уйович... всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже..."
От пресконференцията на Юрген Рот

"В България често има подвеждане, но аз съм убеден, че източниците ми не са ми дали грешна информация."
Така писателят Юрген Рот отговори на откритите няколко фактологични грешки в книгата си за българския политически живот.
Германският журналист посочи, че по отношение на длъжността на бившия вътрешен министър Николай Добрев се позовава и ползва един от най-известните и запознати с България автори - Щефан Апелиус, а за другата грешка вината се дължи на неточния превод на български език.
Юрген Рот е у нас за представянето на книгата си "Новите български демони".

Припомняме, тя вече стана популярна с някои скандали твърдения, засягащи видни политици и бизнесмени, сред които бившия вътрешен министър Румен Петков.
Рот обясни, че има записи на всички разговори, които е водил в България и винаги се опира на тях. Също така всички твърдения са проверени допълнително и сверени с други източници.
"Моите източници не са обикновени полицаи, те са служители на високо ниво в системата на МВР, квалифицирани, от най-висшите етажи на вътрешното министерство, достоверни в моите очи", обясни Рот.
"Имам източници, които са анонимни, но на които може да се има доверие", допълни Юрген Рот, а по повод на най-актуалния въпрос към публикациите му до този момент - твърденията за бившия вътрешен министър Румен Петков, той посочи:
"Петков е само един малък , незначителен пример в тази книга".
Като друг пример германският писател даде групировката ТИМ и заплашвани и дори бити журналисти във Варна.
Юрген Рот допълни, че очаква българското общество само да си изводите и да формира мнение, включително и един предполагаем бъдещ министър председател.
"Да, имам предвид Бойко Борисов, който въпреки рейтинга който има, е с доста динамично минало. Един от моите източници ми каза, че е имало среща между Борисов и Младен Михалев - Маджо.
Самият Борисов нито отрече, нито потвърди пред мен, а отговори доста витиевато, че познава Маджо от преди", каза Юрген Рот.
Като пример той посочи, че цитира следователка от Плевен за корупционната схема около депутат от БСП Васил Антонов, но думите й са потвърдени от не един друг източник.
Юрген Рот обаче отново категорично отказа да посочи име на източник, като обясни, че самата ситуация в България е от такова естество, че не може да си го позволи.
Авторът й обаче обясни, че до този момент няма информация за заведено срещу него дело от Румен Петков, като за това негово намерение той знае от медиите.
На твърдението че България е сериозна държава, част от ЕС, Юрген Рот отвърна:
"Макар и член на ЕС, нормите на правовата държава не са на нивото на европейските".
Субектът на „Куйович, Муйович, Уйович... всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже..."А ето каква е България!
Пазителите на българите
Древни и смели и горди... и всевечни