The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Рушители на България » Кръгът на Краделунгите в най-новата ни история

България » Рушители на България

Кръгът на Краделунгите в най-новата ни история Изпрати E-mail
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 19 Декември 2011
Публикацията е прочетена: 9028 пъти

Краделунги™
= Крадящи лалугери — деца на тъмнината и кражбите из територията, наречена България
(авт. определение ©®)   
 

Краделунги (на немски: Kradelungen, скандинавски Kradelungar, на български: от скрщ.  на Крадящи лалугери — деца на тъмнината и кражбите в територията България) са българска многокралска династия от правоверни (т.е. "правилни" и верни), наречена още българска мафия, и/или олигархия, живееща из градовете и селата на юг от десния бряг на Дунав. Приказното богатство на династията на Краделунгите поражда множество митове и легенди, включително знаменитият български епос «Песен за Краделунгите». С времето думата « краделунги» станала нарицателно име и с нея се назовават митичен род джуджета, владетели и пазители на съкровищата. Митът за Краделунгите е съществена част от българската митология. Той бил предаван от устната традиция в много различни версии, някои от които били записани по вестници, в телевизии, сайтове, флашки и пр., и достигнали до наши дни.

от Крадипедия, секретната енциклопедия на крадците (авт. идея, но неосъществена за сега - поне за Kradipedia.bg)  

Краделунгите не съществуват (виртуално засега), но ще станат мит през бъдещите векове. Сега обаче, Кръгът от крадците в най-новата история на България е вече толкова огромен и натрупал такава критична маса, за да бъде унищожено всичко българско и то така, че да няма кампозитори, поети, творци и пр. за бъдещите опери, поеми, песни, които да увековечават техния мит през вековете.

 

Image Общото за тях: Техния "Матр’ял"


Първият подКръг на Краделунгите е , както аз го наричам, Голямото Задкулисие (ГЗ) на Междупартийния Конгломерат (МПК) в България. Това са явни или скрити личности (Crypto Persons) от преди и след “зората на Демокрацията”. Като напр. явни - бивши комунистически величия и/или техните издънки, офицери, агенти и доносници от ДС, милицията и други репресивни органи, настоящи или излезли от “употреба” политици след 1989 г. А като неявни, (скрити) – напр. секретни и неразсекретени сътрудници на ДС, на разузнавателни наши и чужди служби, масони, членове на тайни общества, клубове, секти и пр.

(МПК = БСП/СДС/ДСБ/ДПС/Атака/РЗС/ГЕРБ авт. определение ©®) 

Предателите-сатани на България, от Конгломерата на ГЗ, са "троянските коне" от най-високо, политическо-партийно ниво, образуват т.н. Кохорта на ГЗ на МПК  и са тук вече 22 години - поименно и явно.

Като Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев, Симеон Кобурготски, Петър Стоянов, Иван Костов, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Андрей Луканов, Жельо Желев, Ахмет Доган.


Image1

Image2ImageImage4

ImageImageImage7

ImageImageImage10Image 11


За отбелязване е, че от посочените единадесет лица, шестима са с доказан еврейски произход: Сергей Станишев, Стефан Софиянски, Симеон Кобурготски, Петър Стоянов, Филип Димитров и Андрей Луканов. Твърди се за хазарския произход и на Бойко Борисов, но това още не е доказано. Както и за недоказания цигански произход на Георги Първанов и Иван Костов. Доган е с доказан цигански произход.


А ако съмненията се потвърдят, какво излиза за бъдещите митични Краделунги - от единадесетте крупни предатели и рушители на България през последните 22 г. - само един, Жельо Желев, е етнически българин?!!!

Но за сметка на това - генномодифициран комуноид!


Image12 ...13...15...16...17...18...19Image20...

 

Тук не става дума за такива дребни, подкупни предатели и рушители като Волен Сидеров, Димитър Попов, Николай Камов, Александър Божков, Надежда Михайлова, Атанас Папаризов,  Лидия Шулева и пр., и пр.


А каво е богатството на кохортата от Първият подКръг на Краделунгите? Никой у нас не го знае. Табу е и за ЕС. Можем само да гадем по косвени признаци или от изтичане на информация от чужбина. Дори има “противоричиви”, иронични и пр. публикации като:

http://razkritia.com/„милиардерът”-първанов-затъна-в-дъл/

 

„Милиардерът” Първанов затъна в дългове от четвърт милион

Imageмайката-"Милиардер" и таткото "Милиардер"

 

Първото семейство в държавата не само че не забогатява, а трупа борч след борч. Къде поради разпростиране не според тоягата, къде поради разхитителство на синовете, особено големия Владимир. А излиза, че е безработна и съпругата – Зорка Първанова.

 

Image"Милиардерските" синчета

 

Разследване показва, че и без това президентът е декларирал 80 000 лв. заем, който обременява заплатата му минимум с една хилядарка. На всичкото отгоре от царя на олигархическите заменки Васил Калинов, червен депутат от миналото Народно събрание, синът на Първанов е закупил апартамент за 1/3 от действителната му стойност. Но това е писано като дълг на Владимир Първанов от немалката все пак сума 160 000 лв. На наследника му се налага да изплаща 1236 лв. на месец, но достояние на източници, близки до вестника са погасителните вноски от 1230 лв. месечно, които Владимир трябва да внася незнайно как, при положение, че неговата заплата е само 790 лв. Ако оставим настрана въпроса за това как и от коя банка се тегли кредит при доход с 500 лв. по-малък от месечната вноска, добре е да се замислим и за това как нароченият милионер ще изплаща още една вноска (заради сина си) за още един кредит.

 

Image Таткото, набеден за "милиардер"


Не е ясно как си правят сметките в семейството, но по времето, когато Владимир купува луксозния имот в Манастирски ливади, той и брат му Ивайло купуват и магазин за 80 000 лв. Всъщност той се ползва за офис на общата им фирма „Айви СМ”. Това пък разкри един часови вестник.

Някои съзират надежда за изход във връзката на сина на президента с Марияна Добрева, дъщеря на Кирил Добрев. Тя и той са демонстрирали отношенията си, когато бащата бе гост на Слави Трифонов, а децата са били зад кулисите. Запознати споделят, че девойката е значително по-богата и се очертава брак по сметка.

В кръга на шегата, ако медиите бяха разгласили тази информация по-рано, нямаше да се стигне до словесните схватки между Първанов и Дянков и нямаше да се разиграва импийчмънтът като такъв.
                                                                                                                                                      Вторият подКръг на Краделунгите, чиито богатство що-годе е известно са лица посочени, като доверени (“правоверни”, т.е. “правилни” и верни), “момчетата за всичко” или “борчетата” и пр. и т.н. Те станаха и явните Богаташи на България. Твърди се, че техния е брой за 2008 г.е около 8 хил. милионери.

Ще се огранича на официално обявените Топ 10 за 2010 г.


Критериите за статут на богат човек в България предвиждат годишен приход от над 500 000 евро и годишен бюджет за купуване на луксозни стоки от най-малко 50 000 евро.

Според проучването броят на хората, които без проблеми са си позволявали луксозни стоки се е намалил за 2010 на 5 хиляди, докато през 2008 година били регистрирани 8 000 богаташи.

Топ 10 за 2010г.

Image Най-богатият от Топ 10 за 2010 българин, който притежава колосалната сума от 1.5 млрд. лева, се казва Васил Божков. Милиардерът се занимава с пътно строителство и бизнесът му не е засегнат от кризата. Божков развива дейност и в областта на туризма, недвижимите имоти, хазарта, транспорта, търговията и т.н.

А в световен мащаб най-богатият човек за 2010 година е мексиканският магнат Карлос Слим. Според списание „Форбс” Слим е притежател на 53.5 млрд. долара, а богатството на собственика на „Майкрософт” - Бил Гейтс, възлиза на 53 млрд. долара, което го прави вторият най-богат човек в света.

 

 

Image На второ място се нарежда красивата бизнес дама Петя Славова.Дамата притежава 1.4 млрд. лева и чрез своя „Феста Холдинг” АД контролира пряко 84,84 %, а чрез двата си винпрома – 11,83 %, от Инвестбанк. Славова е собственичка на два от най-големите заводи за спиртни напитки у нас. Най-богатата дама в България се гордее и с луксозните си хотели в София, Боровец и на Черноморието.

 

Image На почетното трето място виждаме името на Цветан Василев, който притежава 1.3 млрд. лева. Бизнесменът контролира един милион от активите на Корпоративна търговска банка и печалбата му за миналата година е 63 млн. лева. Освен това, Василев е собственик и на печатарския комплекс ИПК „Родина” АД. Притежател е и на луксозни недвижими имоти.

 

Image На четвърто място се нарежда името на Пламен Стоянов–Дамбовеца с богатство, възлизащо на 1 млрд. лева. Стоянов, който стана популярен около делото „Октопод”, твърди, че компанията му „Екометалс” не е била засегната от кризата. Годишната му печалба за миналата година е 86 милиона лева – сериозна сума за българския производствен и металургичен сектор.

 

Image Цветелина Бориславова заема пето място в класацията с богатство, възлизащо на 600 000 млн. лева. Наскоро някои политически противници на ГЕРБ казаха, че тя е най-голямата антикризисна мярка, тъй като оцениха участието й в СИБанк на милиард.
„Жената вамп” започва кариерата си през 1992 година и заедно с Бойко Борисов основават „ИПОН-2” ООД. Една от най-успешните й сделки е продажбата на част от дела й в СИБанк на „Novator Finance Bulgaria“ – Люксембург – собственост на исландския милиардер Тор Бьорголфсон. Дамата запазва за себе си 22% участие и остава председател на Надзорния съвет на банката.
Бориславова притежава и няколко хотела, както и луксозни имоти в центъра на столицата.

 

Image Шестото място се заема от Митко Събев, на когото богатството му се оценява на половин милиард. Собственик е на голямата дистрибуторска компания за горива у нас – „Петрол”. Бизнесменът се занимава и с хотелиерство и туризъм. В момента работи по проект за превръщане на стадион Черноморец в Бургас в уникална рекреационна зона с хотелска и спортна част. Започва с малък гаражен бизнес, който обаче бързо се разраства, с Петя Славова, с която известно време живеят на семейни начала.

PlovdivMedia - Митко Събев слага в джоба си по 4,5 млн. лв. всеки месец!?
Митко Събев май посрещна 48-ия си рожден ден на 8 октомври като най-богатият българин. В края на м.г. компанията “Петрол”АД, в която той има над 45%, стана първа по пазарна капитализация в България с борсова стойност над 1,1 млрд. лв., изпреварвайки “Химимпорт” на ТИМ. Цените на акциите на „Петрол” останаха почти незасегнати от развилнялата се световна финансова криза.

Мариян МАРИНОВ
През юни 2009 г. “Петрол” обяви и гигантска печалба за 2008 г.– 202 млн. лв. след данъци. 100 млн. от тях бяха отделени за разпределение като дивидент. Това означава, че Събев е получил 47 млн. лв. Ако към тях прибавим и около 7 млн. лв., които бизнесменът е получил като възнаграждение за председателските си постове в бордове и надзорни съвети, излиза, че само през 2008 г. чисти 53 млн. лв. са влезли в сметките му. Тоест Събев е печелил със скорост 4,5 млн. лв. на месец.
Преди 20 години днешният милионер (а може би милиардер) Митко Събев е помощник капитан на кораб. Роден е в Карнобат на 8 октомври 1961 г. Завършва Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна. Като курсант и помощник-капитан е обиколил десетки страни. „Спомням си, че първото ми плаване на кораб, още като студент, беше в Гърция - разказва Събев в едно интервю. - Тогава ни обясняваха, като видим кренвирши в луксозна опаковка, да не се впечатляваме – било така, защото никой не ги купувал, за разлика от България. От моите плавания ми остана усещането за простор, нуждата от свобода. И точно това беше водещото в мотивацията ми да оставя държавната работа и да се отдам на частен бизнес – няма нищо по-хубаво и по-отговорно от личната свобода”. Заплатата му на помощник-капитан в Българския морски флот е доста висока в сравнение с останалите в държавата. Някъде по онова време се жени за първи и последен път, ражда му се дъщеря. По-късно се сдобива с още три деца от две жени, но брак с тях не сключва. Така живее сега и с манекенката Елица Стоянова, от която има син и дъщеря. Говори се, че напоследък тя прекарва по-голямата част от времето си в Монако, където е купил къща за 2,5 млн. евро.
През януари 1990 г. напуска работа и започва свой бизнес. „В първата фирма, която основавах, бях едновременно чистач, шофьор, склададжия, продавач и директор. Беше търговска компания, нещата потръгнаха бавно. Явно имам усет в тази сфера, тъй като според нумерологията личното ми число е 8”, разказва по-късно в медиите. На 13 юни 1991 г. заедно с Петя Славова, с която и живеят заедно и имат син, създават фирмата "Феста". Оттам започва възходът и на двамата. После те се разделят – и в бизнеса, и в живота. Банкерката Славова днес се смята за най-богатата жена в държавата. Ето как той описва бързия си възход: „В бизнеса с горива влязох по-скоро случайно. В онези години частните фирми имаха проблеми със закупуването на горива от "Нефтохим", който толерираше с цени и условия държавните фирми. Тогава обединих във фирмата "Шелф" няколко малки компании, пострадали от некоректното отношение на държавния мастодонт и спечелих първата си битка в петролния бизнес. Успях да се преборя частните компании да бъдат равноправни на държавните в отношенията с "Нефтохим". Малко по-късно, през юли 1995 г., участвах в създаването на "ЮКОС ПЕТРОЛЕУМ БЪЛГАРИЯ", а през октомври 1996 г. компанията достави първия танкер с гориво за "Нефтохим". Това съвпадна с икономическата криза в България. Спомням си, че заедно с моите руски партньори направихме нещо безпрецедентно в историята на българския бизнес. "ЮКОС ПЕТРОЛЕУМ БЪЛГАРИЯ" стана единственият доставчик на нефт за "Нефтохим" и кредитира държавата със 115 млн. долара, само за да не спре рафинерията, а оттам и цялата страна. Ако не бяхме постъпили така, "Нефтохим" нямаше да оцелее в онези трудни условия. През 1999 г. участвахме в консорциума, който с явен търг купи 51 процента от държавната компания "Петрол". Платихме веднага в брой 52 милиона долара – това беше първият прозрачен и безспорен търг в историята на българската приватизация”.
Феста холдинг в началото върви доста трудно. Търгува дори с детски стоки с Дубай. Това продължава до появата на латвиеца от еврейски произход Денис Ершов, с когото бизнесът бързо тръгва нагоре. При правителството на Костов Ершов и Майкъл Чорни бяха изгонени от България.
Междувременно Събев и Славова създават Международната ортодоксална банка, която по-късно става Нефтинвестбанк, а сега е Инвестбанк. След раздялата им Петя Славова поема банката, заедно с винозаводите по морето. Митко Събев пък купува Евробанк, която след това продаде успешно. Сега тя е Пиреус банк. Той е създател на първите български кредитни карти Транскарт. Собственик е на списание „Тема”. Неотдавна продаде 50% от собствеността си в спортния ежедневник "Тема Спорт" на босовете на "Титан" Иво Иванов и Димитър Борисов, които управляват и ЦСКА. Сделката е на стойност 1,5 милиона лева.
Събев и Ершов се заемат и с туризъм. Купуват символа на Бургас - Интерхотел България. После построяват суперлуксозния балнеохотел ”Поморие” с най-големия (3000 кв.м) СПА център в страната, на брега на калното езеро в крайморското градче. Там м.г. откриват и комплекс от заведения “Атриум хаус ъв плежър”. Строят луксозен ваканционен комплекс “Бългериън роуз гардън”, от чиито двеста апартамента досега са продадени само 20.
Всички тези начинания се осъществяват чрез „Петрол холдинг”, чиято най-голяма фирма е „Петрол” АД. Митко Събев и Денис Ершов притежават по 47,5% от холдинга, останалите 5% са на Александър Мелник. Събев оглавява съвета на директорите. Групата върти повече от два млрд. лв. годишно. Брутната печалба е 409.9 млн. лв., активите - 726.1 млн. лв. Притежават 445 бензиностанции, 34 петролни бази, 3 пристанищни терминала и 4 лаборатории за контрол на качеството на горивата, собствено хранилище за пропан-бутан, 5 самолета, хотели, заведения, недвижими имоти, въртят бизнес с дебитни и кредитни карти, телекомуникации, туризъм, минерална вода и безалкохолни напитки. „Петрол Холдинг” АД към края на 2008 включва 35 дъщерни и 4 асоциирани дружества./Блиц


Публикувана на
16 Октомври 2009 година
Image На седмо място виждаме името на пловдивския бизнесмен Ветко Арабаджиев, който притежава 450 млн. лева. Той е един от най-големите хотелиери у нас и докогато останалите в този бранш се борят със зъби и нокти, за да преодолеят кризата, Арабаджиев няма подобни проблеми. „Разковничето” на успеха му се крие в добре балансирания му бизнес. Постоянното покачване на захарта на световните борси, както и перфектната работа на завода му, спасиха бизнеса на милионера. Арабаджиев има фирми, които се занимават и с производство на минерална вода и покупко-продажба на недвижими имоти.

 

Image Българинът, който се нарежда на осмо място по богатство, е Христо Ковачки. Богатството му се оценява на 400 млн. лева. Основният актив на бизнес лидера е контролираният от него пакет в Общинска банка. Кризата е засегнала сериозно и неговия бизнес, но според прогнозите ще успее да я преодолее без много сътресения.

 

Image На девето място се нарежда името на аптекарския бос Веселин Марешки, който притежава около 300 млн. лева. Собственик е на фирмите „Лиафарм” и “Варна фарма холдинг”, които се занимават с търговия на фармацефтични и козметични стоки. Освен това, милионерът има фирми, чиято дейност е свързана със строителство и дизайн. Собственик е и на имоти, струващи милиони, с които се сдоби благодарение на разпродажбата на луксозните недвижимости на БТК.

 

Image На десето място в класацията за най-големите богаташи в България се нареждат братя Бобокови.Общото им богатство възлиза на 250 млн. лева. Бизнесът им е ударен от световната икономическа криза, но въпреки това фабриките за горива и батерии на русенските бизнес лидери показват зашеметяващи ръстове. Пламен и Атанас Бобокови имат фирма и във Великобритания, която се занимава с търговия на акумулатори и акумулаторен скрап. Тяхна е и идеята за първия частен нумизматичен музей, който ще отвори врати в Русе, но засега проектът е спрян по ред причини.

 

Източници:

 

Голяма част от богатството на представителите от третия подКръг на Краделунгите, като на “момчетата за всичко” или “борчетата”, напр., беше преразпределено и дораздадено. Особено на тия, които загубиха “доверието” и скоропостижно се подземиха. Така напр., частта от преразпределеното богатство за Дарина Павлова я направи много близка приятелка на милиардера и текущ премиер на Италия – Силвио Берлускони, освен притежаването на луксозни имоти по света.


А ето списък на милионерите в България за 2005г.

Източник...

Анри Леви,

мениджър - Над 3 млн. лв.

Фирмата му "Фадата" днес дължи високите си обороти на успешните продажби, които прави не само у нас, но преди всичко в чужбина. Самият той преподава програмиране в България, като дълго време е бил високоплатен в професията в чужбина на почти всички континенти. Днес самият той твърди, че за него парите са само средство, трупа ги благодарение на контактите си с корпоративни клиенти зад граница, а у нас фирмата му поддържа софтуера на най-големите държавни институции. Разполага с фирми в САЩ и Япония, а технологичните продукти продава на компании в цял свят.

Христо Друмев,

шеф на НДК - Над 1 млн. лв.

Генералният директор на Националния дворец на културата има собствен бизнес чрез участието си в управата на общо 16 фирми и организации, президент е на Съюза на българските производители и изложението "Произведено в България". За повече от 10 години, откакто заема този ръководен пост, НДК е на самоиздръжка, успява да привлече крупни инвестиции в най-големия наш културен център. Наследник е на крупни търговци, 17 години е на дипломатическа работа в европейски столици, а също и двукратен световен шампион по бридж.

Жорж Ганчев,

политик - Над 1 млн. лв.

Основателят на Български бизнес блок (БББ) дълги години живее и работи в САЩ, където е емигрант от 60-те, завършил е Театралния институт в Холивуд, което му позволява да се изявява като режисьор, продуцент, сценарист в киното и телевизията. В българския политически живот участва активно от 90-те години, бил е депутат в 37-ото и 38-ото народно събрание. Притежава имот в столичния квартал "Владая", който се оценява на солидна сума. Участва и в президентските избори през 2001 г., като винаги успява да привлече сериозни инвестиции към собствената си партия.

Борислав Михайлов,

футболист - Над 1 млн. лв.

Заместник-председателят на Българския футболен съюз дълги години беше вратар на ФК "Левски", част от своята кариера прекара в известен френски отбор. Беше от "златните" български момчета на Димитър Пенев, които заеха четвърто място на Световното първенство по футбол през 1994 година в САЩ. Най-успешният български вратар след това продължи кариерата си като футболен деятел у нас, женен е за не по-малко известната българска гимнастичка Мария Петрова, с която успешно се превърнаха от преуспели спортисти в бизнесмени.

Христо Илиев,

предприемач - Над 1 млн. лв.

Управляващият директор на една от най-престижните компании за недвижими имоти на нашия пазар "Адрес България холдинг" вече десет години печели добри клиенти благодарение на печелившата си маркетингова стратегия. Това е фирмата с най-много офиси в цялата страна 23 на брой, и работи в партньорство с над 50 държави по света, с които досега е сключила стотици сделки на изгодни цени. Днес печелившата компания има представителства в Берлин, Лондон и други европейски столици, които са източник на високоплатени имотни сделки.

Игнат Канев,

предприемач - Над 500 млн. лв.

Българинът, който вече пет десетилетия живее и работи в Канада, е емигрирал през 1941 г. на 14-годишна възраст. В самото начало започва бизнес с имоти, днес фирмата му, която е с най-голямата сграда в Канада, осигурява работа на повече от 400 човека и има годишен оборот от 250 млн. долара. Мултимилионерът е обявен за бизнесмен №1 на Канада. В България има едноименна фондация, чрез която дарява средства на нуждаещи се домове у нас. Известен е в деловите среди на САЩ и Канада като преуспял строителен предприемач и меценат с огромно финансово състояние.

Цеко Минев,

банкер - Над 30 млн. лв.

Известният български банкер, член на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка (ПИБ), заедно с не по-малко популярния си колега Ивайло Мутафчиев, е миноритарен собственик на ПИБ. Лично той като финансист притежава 13.2% от ПИБ, или поне 7 млн. лв. дялово участие. Той е и съсобственик на Първа финансовo-брокерска къща един от водещите играчи на капиталовия и паричния пазар, акционер в ПИБ. През лятото Цеко Минев изкупи в съдружие с Мутафчиев и целия дял на MG в Балканска банка, Скопие над 50% от капитала на македонската банка.

Димитър Ковачев,

мениджър - Над 2 млн. лв.

Това е един от собствениците и основателите на най-популярната музикална агенция у нас "София мюзик ентърпрайсиз" от 1991 г. Компанията му има печеливши позиции в музикалния бизнес. Агенцията има бизнесотношения с водещи музикални фирми в чужбина, продуцирала е повече от 200 концерта на световни звезди. Ежегодно организира музикалните фестивали Arena Muzika и Music Jam, които са източник на огромни приходи. Ковачев е собственик на бившите клубове в столицата Funky`s Pub и Mr. Punch, притежава и собствена рекламна агенция.

Стефан Хаджиниколов,

мениджър - Над 1 млн. лв.

Шефът на Съюза на вносителите на автомобили в България почти 25 години работи в автомобилния бранш, като до 1990 г. е бил директор на единствената специализирана структура за внос на западни автомобили "Автокореком". След тази година става вносител на "Мазда" и "Киа" за страната, а сега е председател на Съюза на вносителите на автомобили в България. Чрез фирмата си "Сумит моторс България" се занимава с внос, износ и търговия с моторни превозни средства, лизинг, производство на части и оборудване за тях.

Стоян Делчев,

спортист - Над 1 млн. лв.

Българинът, определен за гимнастик на века, е олимпийски шампион по спортна гимнастика и носител на редица други престижни отличия от спортни състезания. Днес успелият в спорта пловдивчанин живее и работи в САЩ като треньор. Вече повече от десет години тренира деца в собствената си спортна школа в хазартния рай на Америка град Рино, щата Невада. Частното му училище се намира в най-скъпия квартал на щата и гарантира значителни финансови приходи. Нашият спортист е работил и като консултант на младежки отбори, но школата е неговата страст според думите му.

Слави Бинев,

предприемач - Над 3 млн. лв.

Един от най-известните бизнесмени в ресторантьорския бизнес в страната се прочу с делото, което води няколко години срещу шефа на "ВАИ холдинг" Георги Илиев. Крупният предприемач е и шеф на комисия в БОК. Той е един от акционерите в популярната "М.И.Г. груп", фирмата, която държи верига от столични заведения. Приходите му в размер на милиони се формират в голяма степен и от доходите му от "Биад", един от най-прочутите и посещавани клубове на територията на столицата.

Стоян Митов,

предприемач - Над 1 млн. лв.

Собственикът на двете престижни заведения в столицата енотека UNO и UNO BBQ Garden работи само с VIP клиенти заедно с брат си. Управителят на луксозните ресторанти, които са скъпоструващи не само за клиентите, са популярни с уникалната си колекция от подбрани френски и италиански вина. Собствеността и управлението им несъмнено доказва неговото немалко финансово състояние. Притежава и богата италианска колекция от вина, които са елитни и скъпи в цял свят. Парите си печели като предприемач със собствен бизнес и благодарение на международните си контакти.

Бранимир Ботев,

мениджър - Над 1 млн. лв.

Председателят на Надзорния съвет на винарска изба "Розова долина" има тесни връзки с фамилията на Симеон Втори. Избата, която той управлява и от която притежава собствен дял, има правото да ползва личния царски герб. Винопроизводителят държи правата върху производството на специална царска селекция, която се купува от заможни колекционери от Швейцария, Франция и САЩ. Избата има почти стогодишна история, а само преди няколко години Ботев е сред хората, които я купуват. За него търговията с елитни и скъпи вина е източник на високи доходи.

Христо Бонев,

треньор - Над 1 млн. лв. 

Най-известният футболист в историята на "Локо Пловдив" Христо Бонев Зума е първият българин, играл като професионалист в чуждестранен отбор. Преди да стане треньор на националния отбор, той дълги години работи като треньор и технически директор по футбол в съседна Гърция на местния тим "Аек" и на остров Кипър. Завършил е най-добрата треньорска школа в Европа Кьолнската. По време на сегашната кметска кампания в Пловдив ще бъде главен консултант на независимия кандидат-кмет Младен Младенов.

Стоян Денчев,

консултант - Над 1 млн. лв.

Сегашният ректор на Колежа по библиотекознание и информационни технологии има дълга и успешна професионална кариера като вицепрезидент на MG, политик и бизнесмен. Бил е президент на Надзорния съвет на Екпресбанк, посланик във Финландия, депутат и заместник-председател от ДПС в 37 НС, главен секретар на Министерския съвет в правителството на проф. Любен Беров. Напуска поста си в корпорацията MG, за да се заеме с консултантски услуги и преподавателска дейност и като ректор. Постовете, които е заемал в професионалната си кариера, говорят и за високите му доходи.

Павел Найденов,

предприемач - Над 50 млн. лв

Бащата на покойния президент на "MG корпорация" заедно със съпругата на Илия Павлов днес управляват огромното богатство, което наследиха, оценено по независими оценки на 2.5 млрд. лв. Бащата на починалия крупен бизнесмен е сред директорите на корпорацията. Самият Павел Найденов е кадър на туристическата ни индустрия отпреди 10 ноември 1989 година. Отскоро той оглави и българският женски футбол.

Атанас Тилев,

предприемач - Над 50 млн. лв.

Бившият банкер е известен с връзките си с разузнавача Бриго Аспарухов и с бившата Държавна сигурност. Тилев стана скандално известен с това, че финансира премира Сакскобургготски, с който имат общ бизнес. Името му нашумя и като собственик на фалиралата Банка за земеделски кредит, както и със заплетените му отношения с кръга "Орион". Неговата фирма "Дару финанс" държи над 60% от акциите на застрахователно дружество "Витоша".

Димитър Калчев,

Масон, министър - Над 5 млн. лв.

Министърът на държавната администрация в сегашното правителство е бил кмет на Русе в продължение на два мандата. Отново в крайдунавския град той е оглавявал клона на Кредитна банка, която беше собственост на "Мултигруп". Още преди години е работил като ръководител на обекти на "Машинекспорт" в Танзания, Уганда, Кения и Етиопия, което е източник на значителни средсва в десетте банкови сметки, които притежава, както и акции в редица фирми. Той е човекът, който попълни едни от най-дългите имотни декларации с декларирани повече от десет имота. Съпругата му е собственик на автогарата в Русе.

Димитър Желев,

финансист - Над 2 млн. лв.

Изпълнителният директор на "Алианц България холдинг" оглавява общо шест дружества с предмет на дейност застраховане, презастраховане, пенсионно осигуряване, както и Търговска банка "България Инвест". Самият Желев твърди, че компанията е най-големият инвеститор у нас и участник в редица благотворителни инциативи, годишният брутен приход на компанията се изчислява на над 100 млн. лв. Успешният старт на дейността той полага със създаването на застрахователна компания "България", която по-късно е изкупена от немския концерн "Алианц".

Горан Петков,

предприемач - Над 2 млн. лв.

Собственикът на една от първите фирми за охрана у нас "Секюрити холдинг" е бивш служител на МВР, който се занимава с охранителен бизнес от началото на 90-те години. Дружеството, на което той е директор, е с капитал повече от 1 млн. лв. и има за пердмет на дейност търговия, посредничество, строителство, консултации. Съпругът на чаровната депутатка Юлияна Дончева е инициатор и на личните є участия в телевизионни предавания в италианската телевизия. Днес преуспяващото семейство притежава луксозни имоти и значителни банкови сметки.

Гриша Ганчев,

предприемач - Над 100 млн. лв

Собственикът на "Литекс Комерс" и шеф на един от най-големите футболни клубове в страната "Литекс", натрупа значително финансово състояние. Днес той е сред най-големите спонсори на спорта у нас. Бившият спортист се занимава с доста печеливш бизнес чрез фирмата си "Литекс Комерс" за търговия с горива. Негова собственост е и производството на соковете "Куинс" и кафе "Либерте". Бизнесменът е и известен колекционер на скъпи картини на български художници, които се оценяват на милиони лева.

Максим Димов,

предприемач - Над 10 млн. лв.

Бившият ковчежник на НДСВ и депутат на ДПС от 37-ото народно събрание печели значителни суми от приватизацията, в която участва с фирмата си "Селена холдинг", понастоящем е шеф на инвестиционния посредник "Хеджър". Той е сред създателите на "Северкооп гъмза холдинг", името му е известно и в банковите среди, бил е в Надзорния съвет на Росексимбанк и сред създателите на фалиралата Елитбанк. Има значително дялово участие в редица фирми с различен предмет на дейност, което гарантира високите му доходи.

Валентин Карабашев,

предприемач - Над 5 млн. лв.

Бившият министър на търговията и вицепремиер в правителството на Любен Беров успява да натрупа значителен финансов капитал по време на масовата приватизация чрез основания и ръководен от него инвестиционен фонд "Златен лев". Политикът и преуспяващ предприемач е председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), където членове могат да бъдат само лица, притежаващи акции и дялове в български предприятия на обща стойност минимум 1 млн. лв., което гарантира високите му банкови сметки.

Силви Вартан,

певица - Над 3 млн. лв.

Световноизвестната френска певица с български произход вече няколко десетилетия развива успешна и печеливша кариера на певица извън България. Зад гърба си има множество добре продавани в цял свят албуми и концерти, от които получава високи хонорари, неин бивш съпруг е популярният рокпевец Джони Холидей, който е един от най-известните и скъпоплатени певци във Франция. От няколко години талантливата българка развива активна благотворителна дейност у нас чрез основаната от нея асоциация, носеща нейното име, като подпомага финансово и с хуманитарни помощи български домове за сираци и здравни заведения.

Минчо Минчев,

цигулар - Над 1 млн. лв.

Популярният български цигулар и музикален педагог се радва на успешна и в същото време доходоносна кариера по музикалните сцени в цял свят. Професорът по цигулка започва творческия си път като солист на оркестри у нас, а днес е лауреат на редица международни конкурси, участва и в журито на най-известните музикални съревнования в интернационален мащаб. Фактът, че свири на едни от най-скъпоплатените сцени "Карнеги хол", Болшой театър, "Роял Албърт хол", му носи не само слава, но и големи финансови приходи.

Димитър Пенев,

треньор - Над 3 млн. лв

Дългогодишният треньор на ЦСКА остава в историята на футбола като наставникa, който изведе българският национален отбор до четвърто място в света, което му осигури не само славата на треньор № 1 на XX век, но и крупни суми в банковите му сметки. Финансовото му състояние се увеличава и от високите хонорари, които получава за трансфери на наши футболисти в скъпоплатени чужди отбори. След грандиозния успех на Ссветовното първенство по футбол в САЩ през 1994 г. наставникът на "четвъртите в света" насочи усилията си към мениджърската дейност чрез собствената си мениджърска агенция "Пенев и Ко.", която също е източник на големи парични суми.

Илияна Раева,

бизнесдама - Над 1 млн. лв.

Европейската и световна шампионка по художествена гимнастика днес развива успешна кариера на бизнесдама с основаната от нея школа за талантливи млади гимнастички, носеща нейното име. Бившата представителка на изящния спорт натрупа значителни суми в личната си сметка още в годините, в които се състезаваше за България. След финала на спортната си кариера "Златното момиче" на родната художествена гимнастика не заема административна длъжност в Министерството на спорта, но активно участва в организацията му. Заедно със съпруга си Наско Сираков притежават скъпоструващи имоти в околностите на столицата.

Явор Милушев,

депутат - Над 1 млн. лв.

Българският актьор, който влезе в политиката като народен представител от НДСВ, е единственият от царските депутати, който може да се похвали със синята си кръв. Водачът на царската листа в Перник има графско потекло, връзката му с европейската аристокрация е по майчина линия, фамилията му има швейцарски корени и носи освен собствен герб и титлата граф и значително финансово състояние. По бащина линия депутатът също наследява високооценявани имоти, тъй като баща му е бил известен столичен адвокат от аристократичен род.

ОЛЕГ НЕДЯЛКОВ,

банкер - Над 1 млн. лв.

Изпълнителният директор на Търговска банка "България Инвест" има дългогодишна и успешна банкова кариера, Той остава в историята на банковото дело като създател на Обединена българска банка - първата банкова консолидация, на която е и изпълнителен директор. По свое желание се оттегля от този пост, оставайки член на Надзорния съвет на банката, за да заеме поста на главен изпълнителен директор на ТБ "България Инвест", която е част от "Алианц България холдинг". Икономист по образование, той осъществява едни от най-успешните и значими банкови операции, които са източник на значителни приходи.

Вежди Рашидов,

Масон, скулптор - Над 1 млн. лв.

Известният български скулптор, завършил Художествената академия, днес излага творбите си в цяла Европа, Русия и Близкия изток. Неговите скулптори са притежание на престижни галерии в много точки по света и се купуват от богати колекционери, което несъмнено му носи огромни приходи в личните му сметки. Рашидов е носител на редица отличия за приноса си в изкуството, които му носят и международно признание. Tой участва и в журито на престижните конкурси за красота у нас. Скъпоплатеният скулптор понастоящем се изявява и в политическия живот на страната като общински съветник.

Христо Порточанов,

мениджър - Над 20 млн. лв

Изпълнителният директор на футболен клуб "Нафтекс" има съвместен 10-годиншен договор с петролния бос Митко Събев, председател на Надзорния съвет на "Нафтекс България холдинг", според който капиталът на футболния клуб става 30 млн. лв. Компанията е най-сериозният инвеститор в едноименния футболен клуб. Допреди няколко години Порточанов беше и собственик на бургаския вестник "Свободен бряг", който беше трибуна за "войните" на футболния бос с "ЛУКойл". Приходите за милиони лева в клуба и в личните му сметки са не само от инвестициите, но и от изгодните трансфери, реклама и спонсорство.

Николай Гяуров,

оперен певец - Над 10 млн. лв.

Известният български оперен певец се радва на повече от половин век на успешна и не по-малко доходоносна кариера по световните театрални сцени. Той е звезда на оперните театри от Болшой театър до Ковънт Гардън и Миланската скала, успя да изиграе едни от най-великите роли на всички времена, което несъмнено прослави името му на талантлив оперен певец и му донесе и значителни приходи от високите хонорари на престижните и скъпоструващи спектакли. Той е известен като един от най-търсените баси в света, канен е да пее на най-високоплатените спектакли и има изгодни договори с известни звукозаписни фирми.

Светлин Русев,

Масон, художник - Над 5 млн. лв.

Вече няколко десетилетия талантливият български художник радва ценителите на изкуството с картините си по цял свят. Освен с експозиции в световноизвестни галерии маестрото е и преподавател в Художествената академия и член на руската академия за изкуство. Той е един от най-харчените български художници на всички континенти, картините му намират пазар на най-скъпитe и елитни търгове на картини. Художникът, който наскоро отпразнува 70-годишния си юбилей, е продаван в цял свят, което му осигури огромни приходи. Не е тайна, че негова картина беше продадена за 20 млн. долара. Платната му са познати в скъпите галерии в Италия, Европа, Индия, Токио, Венецуела и САЩ.

Коста Цонев,

актьор - Над 1 млн. лв.

Известният български актьор и царски депутат произхожда от аристократично семейство от столицата, което притежава скъпоструващи имоти и гарантира добри приходи на тримата синове в семейството. Не е тайна, че братът на актьора е човек със значително финансово благосъстояние и има преуспяващ бизнес в Австралия. Като депутат Цонев е декларирал няколко апартамента в столицата, къщи в околностите є. Бащата на не по-малко популярния от екрана на БНТ Митко Цонев се очертава и като заможен човек с оглед на дългогодишната му успешна кариера като актьор в български продукции.

Йълдъз Ибрахимова,

певица - Над 1 млн. лв.

Популярната и талантлива джазпевица, която наскоро отпразнува 50-годишния си юбилей, е звезда от международна величина, тя е търсена за концерти в цял свят, от които несъмнено получава и сериозни хонорари. Изнася концерти още от 70-те години и печели публиката с виртуозните си изпълнения. Значителните приходи в сметката є се дължат и на съпруга є, който е известният турски политик, депутатът Али Динчер, с когото имат скъпоструваща къща в Анкара. Финансовите є приходи се формират и от многобройните є концерти, които тя изнася в цяла Европа.

Николай Гигов,

предприемач - Над 75 млн. лв

С фирмата си "Делта-Г" е един от най-големите в бранша на търговията с оръжие, притежаващи лиценз от държавата.

Бизнесменът, който е съсобственик на футболния клуб "Локомотив София" и на още ред други структури, е познат като близък до НДСВ. Оръжейният лиценз обаче му е даден далеч преди появата на движението и е един от първите, издадени в България изобщо.

Гигов дълго време бе близък до ръководството на Частна земеделска и инвестиционна банка (ЧЗИБ).

Тони Веков,

предприемач - Над 10 млн. лв.

Изпълнителният директор на най-голямата дистрибуторска фирма за лекарства у нас "Търговска лига Национален аптечен център" и съдружник във варненския фармацевтичен завод "Чайкафарма" е и председател на Асоциацията на търговците на едро с лекарства. Веригата "Образцови аптеки" също е част от печелившия бизнес на Веков с лекарства у нас. Така Веков се очертава като представител на затворения цикъл от производството през дистрибуцията до продажбата на лекарства. Несъмнено оборотите на трите нива се изчисляват на милиони лева, гарантиращи и големи лични приходи.

Никола Гюзелев,

оперен певец - Над 10 млн. лв.

Известният в цял свят български оперен певец се радва на успешна професионална кариера вече няколко десетилетия с изявите си на сцените на най-престижните оперни театри. Именитият бас, завършил родната Художествена академия, блестящо съчетава таланта си на оперен певец с този на художник. Оперният ас е звезда на световните театри вече няколко десетилетия. След дебюта му на Софийската опера, пред него се отварят вратите на най-популярните театрални сцени от Европа до Япония. Талантът и десетките роли му носят не само световна слава и почитания на милиони меломани, но и значителни финансови приходи като хонорари за многобройните му участия.

Тодор Дочeв,

предприемач - Над 10 млн. лв.

Изпълнителният директор на една от най-големите дистрибуторски фирми на лекарства у нас "Калиман РТ" държи половината от дяловете є, а други 45% контролира съпругата му. Като частно лице Дочев участва и в управлението на редица други структури, между които са бившите Аптечни управления в Бургас, Силистра и "Аптечно София-град". Не е тайна и че "Калиман" е спонсор при приватизацията на едно от най-големите аптечни предприятия бургаското. С дистрибуторската фирма се свързват и веригата аптеки "Сейба". Управлението на дистрибуторската дейност и веригата от аптеки в страната гарантира огромни финансови приходи на Дочев.

Томас Лафчис,

мениджър - Над 5 млн. лв.

Експрезидентът на Футболен клуб "Левски" остава в историята на футбола като един от най-успешните мениджъри на отбора. За 9-те години, в които е председател на клуба, успява да си спечели име на човек с нюх към печелившите трансфери на футболисти. И днес като мениджър на футболен отбор в Гърция успешно движи сделките по трансфери на спортистите. Съпругът на добре познатата от БНТ Вяра Анкова се занимава с уреждане на добре платени и изгодни трансфери за български футболисти в чужбина, което несъмнено е източник на немалки приходи в личната му сметка. Той бе и акционер в отбора, като държеше 40% от акциите, преди да бъде сменен от Наско Сираков.

Райна Кабаиванска,

оперна актриса- Над 25 млн. лв

Световноизвестната българска оперна актриса бележи грандиозни успехи в изявите си на световните музикални сцени, които є донасят не само световна слава, но и значителни финансови приходи от хонорарите за участия в престижните оперни театри. Тя е звезда на Метрополитен опера, Виенската опера, Арена ди Верона, Болшой театър, Ковънт Гардън, Карнеги хол. Българската оперна прима е известна с това, че част от приходите от концертите є отиват за стипендии за младите музикални таланти. Талантливата българка основава и фонд с нейното име, който отпуска стипендии за млади български таланти.

Юлия Берберян,

треньор - Над 10 млн. лв.

Бившата тенисистка треньорка и ексдепутатка от 38-ото народно събрание стана скандално известна след обвинението за укриване на данъци в големи размери. Тя и съпругът й не бяха декларирали и платили данъци върху дохода след продажбата на 15-те апартамента, които замениха с общината срещу 21 дка в местността "Погребите". Госпожа Берберян започва като инструктор по тенис, по-късно е директор на треньорите в Българската федерация по тенис. Преди няколко години основа собствено тенис-училище за млади спортисти. Тя е човекът, който управлява част от парите на трите си дъщери, които спечелиха значителни суми от наградни фондове на световните тенис-турнири.

Йохан Петков,

мениджър - Над 5 млн. лв.

Управителят на "Фесто България" и "Туул техник систем" твърди, че фирмата му е една от 100-те фирми с най-добри икономически резултати. Германската частна фирма е инвестирала 40 млн. лв. у нас и е реализирала редица крупни проекти в енергетиката. "Фесто" произвежда компоненти за индустриална автоматизация и пласира продукцията си във всички заводи в България. Плаща над 2 млн. лв. данъци годишно. Понастоящем оборотът само на едната от двете му фирми възлиза на повече от 20 млн. лв. Реализира износ за повече от 60 държави в света. Има богата колекция от картини, които смята да подреди в собствената си вила и да подпомага млади художници.

Кръстьо (Къци) Вапцаров,

шоумен - Над 1 млн. лв.

Популярният шоумен по образование е актьор, но успява да се реализира като продуцент и водещ на няколко телевизионни предавания. Неговата звезда изгрява с известното шоу "Невада" от близкото минало. Известният русенец придобива национална слава и висок рейтинг благодарение на шоуто. Успехът на телевизионната сцена значително подобрява материалното състояние на известния русенец. Това доказва и основаната от него собствена продуцентска къща "Супер Арт 17", която продуцира шоуто "Риск печели риск губи" в телевизия bTV. За значителните банкови сметки на актьора се съди и по голямата седеметажна къща, която той вдигна в "Драгалевци".

НАЧО ПИЩОВКОЛЕВ,

мениджър - Над 1 млн. лв.

Президентът на "Нокиа България" споделя, че не е хазартна личност и разчита на опита и знанията си, които му носят не само професионални успехи, но и значителни финансови дивиденти. Самият той започва кариерата си в централата на "Сименс" и след това продължава директно на управленската длъжност в представителството на "Нокиа" за България. Управляваната от него компания е партньор на мобилните оператори у нас, с които реализира ползотворно сътрудничество. Марката "Нокиа" е пета в света по пазарна капитализация от 32 милиарда долара и №1 в България по същия показател

Румен Ралчев,

Масон, предприемач- Над 15 млн. лв

Президентът на една от най-известните охранителни фирми "Балкан Секюрити груп" е завършил право в СУ, работил е и в системата на МВР, УБО и НСО. От 1991 г. се занимава с частен бизнес, като фирмата му включва още 5 други, специализирани за физическа охрана, транспорт на товари и ценности, сигналноохранителна техника, охрана на промишлени предприятия. Значинелна част от приходите му са от договорите за охрана на известни личности. Финансови активи му носи и единственото частно училище за подготовка на организатори на охранителна дейност. Строителството, туризмът и ресторантьорството също имат дял в бизнеса му.

Иван Генчев,

финансист - Над 10 млн. лв.

Изпълнителен директор и партньор в "ББГ-Симекс България" ООД един от най-успешните инвестиционни посреднци у нас. След като завършва образованието си в Чехия, работи в нашата "Техноимпортекспорт". По-късно е начело на представителството на "Хюндай мотор корпорейшън", където е търговски директор. Успява да натрупа значителни лични авоари в уреждането на сделката по купуването на "Санданска Бистрица" от чешката "Енергопро". С най-големи парични вноски става учредител в два приватизационни фонда "Северкооп Гъмза холдинг" и "Холдинг КоопЮг". Членувал е и в бордовете на директори на редица дружества.

Жеко Жеков,

предприемач - Над 5 млн. лв.

Съсобственикът и изпълнителен директор и на винпром "Винекс Славянци" АД успешно лансира продукцията си на международните пазари. Реализира значителни корпоративни и персонални приходи от продажбата на вина и алкохолни напитки в Европа и САЩ. Компанията включва пет винарски изби за вина и някои високоалкохолни напитки. В дружеството няма чужди акционери. Към момента закупената земя за лозови насаждения, четирите модерни технологични линии и поддържането на производствения процес се изчисляват на милиони лева. Компанията е спечелила над 200 златни и сребърни отличия.

Васко Василев,

музикант - Над 3 млн. лв.

Известният български цигулар, който в момента е концерт-майстор на най-големия оркестър в Англия, сам се определя като преуспял по българските категории. Обявеният за дете чудо музикант изнася многобройни концерти на световните сцени и печели парите си изцяло с концертна дейност. Учител е на Ванеса Мей. Освен че дирижира оркестърът на "Ковънт гардън", той е и артистичен директор на солистите на Кралската опера, което е върхът в йерархията. Днес 33-годишният талантлив българин бележи успехи с групата си "Лауреат" във всички най-големи концертни зали на света. Цигулката, на която свири в момента, е един от най-скъпите инструменти в света.

Армен Назарян,

спортист - Над 2 млн. лв.

Двукратният олимпийски шампион по борба класически стил е и носител на шест европейски титли в този спорт. Състезателят, който защитава името на България по света, е доказал многократно своя професионализъм. Арменецът с българско гражданство донесе за България първото световно злато в категорията "Борба класически стил". В участията си на международните спортни подиуми шесткратният европейски медалист бележи активи, които му носят и немалко материални награди. Личен спонсор на Назарян е Гриша Ганчев. Собственикът на "Литекс" му дава солидни премии за всеки спечелен медал.

Михаил Михов,

индустриалец - Над 50 млн. лв

Собственикът на компанията "Булбрю" започва бизнеса си с дребна търговия, туризъм и посредническа дейност. Той самият се определя като индустриалец, а не като бизнесмен. Понастоящем ръководи "Булбрю", която обединява трите пивоварни във Варна -"ММ биър", в Мездра -"Леденика", и в Русе. Собственик е на "ММ холдинг", който включва - "ММ електроникс", специализирана в продажбата на електроуреди, завод "Димят" за вина и ракии и хотел "Дунав плаза" в Русе. Запаленият по спорта икономист управлява варненския отбор по баскетбол "ММ биър Черно море".

МАРИАНА ПЕЧЕЯН,

бизнесдама - Над 3 млн. лв.

Въпреки че не успя да придобие лагерния завод, обособена част от ВМЗ Сопот, собственичката на ВСК "Кентавър" развива успешен бизнес с търговия и производство на машинни части и специално облекло за нуждите на отбранителната промишленост.

Печели приза за бизнесдама на 2000 г. Има заводи в Дряново и във Велинград, председател е на Съюза на индустриалците доставчици и поддоставчици. Стоките на предприятието се продават във всички страни от ЕС.

БОЯН РАДЕВ,

колекционер - Над 3 млн. лв.

Двукратният олимпийски шампион по борба днес е популярен като притежател на богата колекция от ценни предмети. Печели значителни суми още по във време на спортната си кариера. Известният колекционер разполага с една от най-богатите и стойностни колекции на антични ценности у нас. Наскоро той подреди в Софийската градска галерия двеста и петдесет шедьовъра на съвременната българска живопис и скулптура от личната си колекция. Сбирката беше показана за първи път пред публика. Творбите са от най-големите български художници от втората половина на миналия век, което ги прави уникални.

Светослав Йорданов,

изпълнителен директор - Над 1 млн. лв.

Изпълнителният директор на "Петрол" АД управлява най-голямата верига бензиностанции у нас, която е собственост на "Нафтекс", и е част от "Синаргон холдинг". Общо 13 млн. лв. е общата стойност на управляваните от него активи. "Петрол" АД има повече от 400 бензиностанции в страната. Плановете на фирмата са до края на 2004 г. 150 бензиностанции да отговарят на най-съвременните изисквания.

Компанията е планирала да инвестира близо 100 млн. евро до края на 2004 г.

Лили Иванова,

певица - Над 1 млн. лв.

Примата на българската естрада посвети професионалната си кариера на пеенето. Спечели парите си благодарение на дългогодишната си творческата дейност в България и по света. През годините е изнесла множество концерти, които и осигуриха значителни приходи в банковата сметка. Певицата живее в идеалния център на София в луксозен мезонет. Популярна е с високите хонорари, които взима за участие, но остава една от малкото български шоузвезди, които продължават да жънат успехи по световните сцени. Известно е, че част от приходите от концертите и отиват за благоустройството на наркокомуни.

Кирил Вътев,

предприемач - Над 7 млн. лв

Шефът на Асоциацията на месопреработвателите в България е възпитаник на Националната спортна академия, работил е като треньор по свободна борба. Навлиза в бизнеса със собствено кафене и търговия с облекла. През 1993 г. заедно с брат си регистрират фирма за производство на колбаси "Тандем В", която днес е една от най-големите месопреработвателни компании в България. Само в новото предприятие на братя Вътеви, което се намира в столичния квартал Илиянци, са инвестирани над 4 млн. евро. Компанията има лиценз за износ на продукция в Европейския съюз.

Елена Вълчева,

бизнесдама - Над 5 млн. лв.

Дъщерята на бившия управител на БНБ професор Тодор Вълчев направи през последните години собствена бизнескариера. Стартира предприемаческата си дейност още преди 1989 г., като успоредно с това работи като редактор в БНТ и като дългогодишен продуцент на предаването "Плюс-минус" в БНТ. Понастоящем е съсобственик на "Янев и Янев", която прави PR кампаниите на Министерството на труда и социалната политика, на "Ейвън", Софияленд, Нова телевизия и др. Най-печелившата дейност на Вълчева в съдружие със съпруга є е проектирането и строителството на хотели по Черноморието.

Камен Пенков,

бизнесмен - Над 5 млн. лв.

Собственикът на небезизвестната охранителна фирма "Скорпио дистрибутинг", която охранява червената централа на "Позитано" 20, е и член на Висшия съвет на БСП. Друга негова фирма, "Скорпио Трейд" ООД с уставен капитал 5 млн. лв., се занимава с комисионна, спедиционна дейност в страната и в чужбина. Извършва сделки с интелектуална собственост, покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. Фирмата му "Куатро Бг" ООД е в хотелиерския и ресторантьорския бизнес. Извършва и търговия с метали чрез "Скорпио метал" ООД.

Богдана Карадочева,

певица - Над 1 млн. лв.

Популярната естрадна певица наследи значителни имоти от реституцията. Тя е съсобственик на къщата на столичната улица "Иван Шишман", където дълго време се помещаваше банков офис на Частна земеделска и инвестиционна банка, а след това и централата на НДСВ. И двете организации са плащали добри наеми за наетата от тях представителна сграда. Богдана Карадочева и досега е звезда на българската естрада и все още има сценични изяви. Съпруга е на известния композитор Стефан Димитров.

Йохан Петков,

мениджър - Над 1 млн. лв.

Йохан Петков е управител на "Фесто България". Компанията е дъщерна фирма на австрийско-германската фамилна фирма "Фесто", която направи у нас една от най-големите инвестиции на зелено. Оборотите и стойността на българската компания се оценяват на много повече от 1 млн. лв.

Йохан Петков има голяма колекция от картини и притежава къща в Орешака, която възнамерява да превърне в галерия, за да подпомага млади художници и майстори на художествените занаяти.

Дарина Павлова,

бизнесдама - Над 2.5 млрд. лв

Съпругата на покойния президент на "MG Корпорация" и баща му Павел Найденов управляват богатството, наследено от Илия Павлов. По независими оценки стойността на активите надхвърля 2.5 млрд. лв. Дарина Павлова прекрати дейността си, свързана с компанията за модели "Мегаталант", за да се концентрира върху управлението на по-важните компании в рамките на корпорацията.

Андрей Райчев,

социолог - Над 5 млн. лв.

Собственикът на социологическата агенция "Галъп" е и един от издателите на вестник "Сега". Точно преди две години подари на съпругата си известната журналистка Виза Недялкова, собствено радио "Нет". Фирмата "Провижън"ООД, в която той има 50% дял от капитала, сключва сделка с агенция "София прес" за съвместна рекламна дейност в залата за пресконференции на агенцията за срок от 5 години. От съвместната рекламна дейност "Провижън" получава 70%. Собственик е на "Рис" ЕООД, което се занимава с продуцентска, издателска, рекламна и маркетингова дейност.

Ути Бъчваров,

шоумен - Над 1 млн. лв.

Популярният телевизионен водещ на кулинарното предаване "Вкусно" е актьор по образование. Освен като автор и водещ на предаването Ути развива собствен кулинарeн бизнес. Той държи две заведения в Шумен, както и кръчма в сградата на Сатиричния театър. Автор е също така на три кулинарни книги. Капитан е на националния ни отбор по спортен риболов. Наскоро Ути представи първата българска компютърна кулинарна книга.

Любен Дилов-син,

продуцент - Над 1 млн. лв.

Един от учредителите, член на Горната камара и секретар на Политическа партия "Движение Гергьовден", с която участва в парламентарните избори през юни 2001 г. Той е журналист по образование. В издателските среди е известен като главен редактор на вестник "Експрес", съсобственик и главен редактор на в-к "Ку-ку". Любен Дилов-син е съдружник в "ТриВоДи" ООД и в "Българска музикална компания" ООД. От началото на 90-те години активно участва в работата на "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове", "Шоуто на Слави".

Гати ал Джебури,

заместник-министър на финансите - Над 1 млн. лв.

От 2002 г. Гати ал Джебури е заместник финансов министър в правителството на Симеон Сакскобургготски. Данъчният експерт е роден през 1969 г., получава образованието си в Лондон като експерт счетоводител.

Професионалната му кариера включва директорски пост в лондонския клон на "ЛУКойл Европа". Създава офиса на KPMG в България. Преди да влезе в министерството, е бил заместник-председател на Държавна агенция за енергетика.

Иван Зографски,

предприемач - Над 100 млн. лв.

Собственикът на "Кемпински Хотел Зографски" притежава много недвижими имоти в Германия и Испания. Само стойността на столичния хотел заедно със земята надхвърля по пазарна оценка 50 млн. лв. Поне още толкова струва берлинският хотел "Панорама", който също е собственост на Зографски. Първоначалния си капитал той натрупва, като прехвърля храни и медикаменти през фронтовата линия в края на Втората световна война.

Слави Бинев,

предприемач - Над 20 млн. лв.

Съдружникът в "МИГ Груп", включваща веригата елитни заведения "Кулхаус" в столицата, е един от най-успелите мениджъри в развлекателната индустрия. Името му нашумя напоследък около съдебния му иск срещу боса на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев.

Преди да започне бизнесът си, той е известен като национален състезател по самбо. Освен на популярните софийски клубове Слави Бинев е съсобственик на звукозаписни студия и на небезизвестното радио "Мила".

Иван Главчев (Ванко 1),

продуцент - Над 10 млн. лв.

Местожителството на Главчев в момента е следственият арест по обвинения в сводничество, трафик на хора и укриване на доходи. 28-годишният рапър- евреин е женен, с три деца. Голяма част от парите му са от реституция на недвижима собственост в Пловдив. Впоследствие земята е застроена и апартаментите се дават под наем. Съдружник е с баща си в бизнеса. Строи хотел в североизточната част на Пловдив. Известно е, че притежава колекция от автомобили "Мерцедес", най-скъпият от които надхвърля цената на ново ферари.

Недялка Сандалска,

мениджър - Над 3 млн. лв.

Тя е изпълнителен директор на най-голямата туроператорска фирма "Балкантурист" АД. Със сигурност активите на бившия държавен монополист, които управлява Сандалска, надхвърлят 3 млн. лв. Стойността става далеч по-голяма, ако се пресметнат годишните обороти на туроператора. Сандалска е една от малкото бизнесдами, която си е спечелила славата на строг и стриктен мениджър сред подчинените си.

Христо Бисеров,

политик - Над 3 млн. лв.

Бившият главен секретар на СДС е с юридическо образование. Придоби славата на "сив кардинал" в синята партия, защото се смяташе, че движи тайно делата на СДС. До 1995 г. е председател на Консервативната екологична партия (КЕП). Съучредител е на Уестминстърския kлyб в България от 1995 г. Приблизителната стойност на имотите на Бисеров надхвърля един млн. лв., като най-ценна е голямата къща в центъра на София. Наследник е на реституирани имоти в Хасково.

Валентин Златев,

предприемач - Над 100 млн. лв.

Генералният изпълнителен директор на "ЛУКойл България" е един от найпроспериращите млади бизнесмени у нас. Само активите на Бургаската рафинерия, която той управлява, след приватизацията са оценени на повече от 100 млн. лева. В момента Златев оглавява българската част от компанията, включваща преработвателно предприятие, верига бензиностанции, пенсионноосигурителен фонд, търговско дружество и др. В края на март 2003 г. Валентин Златев стана представител на президента на НК "ЛУКойл" за Албания, България, Македония, Сърбия, Черна гора и Хърватска.

Мая Георгиева,

банкер - Над 30 млн. лв.

Чаровната млада дама в момента е изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. Тя управлява една от успешните български банки, чиио активи са оценени на повече от 30 млн. лева. Има значителен стаж в банкирането и най-вече в органицацията на международни дейности и привличането на кредитни линии от чужбина. Работила е в БНБ като шеф на платежния баланс и в Банка за земеделски кредит. За 2001 година печели приза "Банкер на годината", защото е внесла най-много пари в страната за посочения период.

Пламен Минчев,

предприемач - Над 10 млн. лв.

Шефът на натуралните сокове ВВВ е и собственик на едноименен тенис-клуб. Пламен Минчев е председател на Борда на директорите на фирма "Линк" и на "Бовис" ­дружествата, които произвеждат продукти с търговската марка BBB. В частния бизнес навлиза като вносител, след което спечелва доверието на гиганта "ТетраПак", създава собствено производство на сокове в София, а след това и на млека в Ботевград. Печелил е наградата "Златна мартеница 2002" на съюза "Произведено в България" за най-добър производител.

Тихомир Каменов,

предприемач - Над 10 млн. лв.

Основателят на "Търговска лига" е възпитаник на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Докато е подобрявал бизнес позициите си, той се е грижил и за доброто си образование. Бащата на четири деца поставя началото на "Търговска лига" в складово помещение на панелен блок. В момента компанията му е партньор на повече от 70 концерна. "Чайкафарма" - единственият български производител на лекарства, който е приет за член на Европейската асоциация на генерични производители, е собственост на "Търговска лига".

Йордан Цонев,

бизнесмен - Над 3 млн. лв.

Бившият председател на бюджетната комисия в предишното НС има висше образование по икономика специалност "Организация на строителството". Преди да стане депутат от квотата на СДС, той е бил председател на икономическата и финансовата бюджетна комисия в бургаската община. В същото време е оглавявал няколко търговски дружества. Йордан Цонев, който се считаше за един от най-богатите сини партийци, не криеше, че е започнал бизнеса си с продажбата на пици на летовниците по Южното черноморие.

Александър Александров,

мениджър - Над 10 млн. лв.

Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на корпорация "Развитие" е дипломиран доктор по икономика. Научният работник започва бизнеса си преди 13 години с фирма, организираща курсове. Активите на “Развитие” надхвърлят 10 млн. лв. Представляваната от него корпорация преди това участва в масовата приватизация и сега управлява спечелените на търгове предприятия в областта на леката промишленост.

Иван Славков,

спортен деятел - Над 5 млн. лв.

Дългогодишният шеф на Българския футболен съюз е известен на олимпийските деятели от цял свят, не е тайна старото му приятелство с Хуан Антонио Самаранч, който доскоро управляваще МОК. Само колекцията му от произведения на изкуството се оценява над 5 млн. лв. Бившият зет на Тодор Живков изгради през годините собствена успешна кариера в Българската национална телевизия, Международния олимпийски комитет и стана почти несменяем президент на футболния съюз. Основа собствена партия, с която участва в предишните парламентарни избори.

Венцислав Върбанов,

бивш министър - Над 3 млн. лв.

Срещу ексземеделския министър се водят няколко дела. Три от тях са за приватизация на "Геоводинженеринг" ЕАД, мелница "Плевен" и "Добруджанска гора" ЕАД. Четвъртата проверка е за фонд "Земеделие". Семейството на бившия земеделски министър се занимава със земеделие и друг частен бизнес. Съпругата му е бивша манекенка, която е работила преди брака им в Италия.

Захари Желязков,

юрист - Над 1 млн. лв.

Бившият шеф на приватизацията стана известен с раздържавяването на "Балкан", "Инкомс телеком", "Каолин" Сеново, "Слънчев бряг" и "Елените". Той беше обвинен и по-късно оправдан от Софийския градски съд. Делото бе свързано със спряната от Върховната касационна прокуратура приватизационна сделка за "Инкомс телеком".

Парите са били внесени като депозит за търга за "Инкомс телеком", но заемът не бил обезпечен.

Евгений Бакърджиев,

политик - Над 1 млн. лв.

Бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие е популярен не само с кариерата си на политик. Името му нашумя особено около проверките при продажбата на държавни имоти. Бил е общински съветник,председател на Столичния общински съвет и депутат в 38-ото народно събрание от листата на ОДС. Съпредседател е на няколко междуправителствени комисии за търговско-ukoномичecko и научно-техническо сътрудничество. Инженер по образование. Женен, с 3 деца.

Атанас Бобоков,

предприемач - Над 20 млн. лв.

Роден през 1959 г. в Русе. Икономист по образование, преди да емигрира в САЩ, работи в Българска външнотърговска банка. От 1993 г. е управител на "Приста ойл" ООД и председател на Надзорния съвет на компанията. Участва в Управителния съвет на "Монбат"АД завода за акумулатори в Монтана. Притежава и дялове в поддръжката на чистотата на "Морски води" Варна.

Цветелина Бориславова,

банкер - Над 7 млн. лв.

Родена е през 1959 г. От октомври 2001 г. е председател на Надзорния съвет на СИБанк. Бориславова е в управата на "Бентонит" акционер в ОЦК и СИБанк. Завършила е английска и испанска филология. През 1989 год. започва частен бизнес. Тя е член на Съвета на директорите в "Консорциум каучукова индустрия" АД, собственик и управител на "Ай Ти Пи България", ЕООД, съдружник и управител в "Интерпрайм тобако" ООД, собственик на "Ипон-2" ООД и др. Председател е на фондациите "Екофонд-Ра" и "Българска медицина". Двете фондации държат 9.87% от акционерния капитал на СИБанк.

Любомир Павлов,

банкер - Над 5 млн. лв.

Шефът на"Общинска банка" АД е завършил медицина. Съпруг е на сегашната депутатка от НДСВ Диляна Грозданова. Бившата телевизионна журналистка е в ръководството на Съюз "Свободни демократи". Доктор Павлов е един от основателите на КТ "Подкрепа". Беше депутат от СДС в 36-ото НС. Напуска политиката след създаването на "Общинска банка" София, на която е шеф в момента.

 

Миналия месец изтече мандатът му като председател на Федерацията по шахмат и на негово място беше избран Васил Божков.

Теодор Милев,

мениджър - Над 3 млн. лв.

В момента е управляващ директор на "Майкрософт България".

Г-н Теодор Милев е роден през 1968 г. Завършил е Техническия университет, София, специалност "Компютърни системи". Продължава образованието си по бизнесинформационни системи в Aston University. Трудовата си кариера започва през 1993 г. в IBM, България, като мениджър за бизнеспартньорите в областта на миникомпютрите. От септември 1998 г. е утвърден за управляващ директор на току-що регистрирания офис на фирма "Оракъл" в България.

Александър Божков,

икономист - Над 1 млн. лв.

Роден е през 1951 г. Женен, има дъщеря. Завършил е американски колеж в Багдад и машинно инженерство в София. Професионалната му кариера е свързана преди всичко с политическия живот на страната като главен експерт в Министерството на териториалното развитие, като изпълнителен директор на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и депутат от Добрич в 37-ото народно събрание от СДС. В момента е съпредседател на борда на Центъра за икономическо развитие.

Васил Божков,

предприемач - Над 1 млрд. лв.

Първата фирма на председателя на Българския бизнесклуб "Възраждане" Васил Божков се е занимавала с търговски и финансови операции. След този старт следва успешната 1991 г., през която изгражда верига от бюра за обмен на валута, пише в сайта на "Нове АД холдинг". От 1992 г. насам компанията трайно се установява в активния икономически живот на България. В състава на холдинга влизат няколко успешно работещи фирми. Според класацията на полския седмичник "Впроста" Васил Божков притежава 0.5 млрд. долара и заема 21 място в Източна Европа.

Васил Иванов,

министър - Над 10 млн. лв.

Името на сегашния министър на младежта и спорта нашумя с разрастването на неговата верига от сладкарници "Лучано. Известно е участието му в редица фирми. Притежаваше 40% от "Лучано МЗ", дялове от "Агропродукт" и значителен дял в "Лучано такси". Освен че е собственик на двата луксозни Виенски салона в центъра на столицата, той притежава и заведението зад Спортната палата, където се помещава министерството сега. Откакто е в правителството Васил Иванов излезе от тези фирми.

Весела Лечева,

спортист - Над 3 млн. лв.

Депутатката от парламентарната група на "Коалиция за България" Весела Лечева 8 пъти е била европейски шампион, 5 пъти световен шампион и 4 пъти носител на световната купа по спортна стрелба с пушка, носителка е на олимпийски медали. Като състезател на клуб към "Левски" Весела има и чин подполковник като служител в системата на МВР. Освен с политика тя се занимава и с издателска дейност. Тя е собственик на списание "Белла". Съпругът и също има частен бизнес.

Жорж Ганчев,

политик - Над 2 млн. лв.

Истинското му име е Георги Петрушев. Емигрира в началото на 60-те години в чужбина. Връща се в България не за да печели, а за да основе политическата сила "Български бизнесблок", който два пъти участва в парламента на страната ни. Британската академия по фехтовка и Театралният институт в Холивуд, който е завършил му проправят път като режисьор и сценарист. Той е автор на 7 филмови сценария, пиеси и книги. Два пъти е световен шампион по фехтовка.

Стефан Данаилов,

актьор - Над 1 млн. лв.

Сексимволът на българското кино е завършил ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа по актьорско майсторство на проф. Стефан Сърчаджиев. Има богата и активна творческа кариера като актьор на театралните сцени в цялата страна. Изключително плодотворен е и на киноекрана. Изявява се и като преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ, където е доцент от 1996 г. Участва успешно в италиански кинопродукции. Стефан Данаилов влиза активно в политическия живот на България като депутат на "Коалиция за България" в 39-ото народно събрание. Продължава кариерата си в киното и телевизията.

Радосвет Радев,

предприемач - Над 10 млн. лв.

Роден е през 1960 г., по образование е юрист, има практика в Софийския градски съд. В момента е шеф на "Дарик" радио, основано от него през 1992 г. Г-н Радев е учредител на Бизнесклуб "Възраждане". Изявите му са не само в сферата на журналистиката, но и в политиката. Бил е заместник-председател на БСК, учредител и зам.-председател на Надзорния съвет на "Обединен холдинг" АД, учредител е на ПОД "Солидарност" АД и на "Албена инвест холдинг".

Максим Бехар,

медиен консултант - Над 3 млн. лв.

Понастоящем е управител на една от най-големите агенции за PR и реклама M3 Comunications Group и собственик на Интернет портала novinite.com. Започва кариерата си като журналист през 1981 г., бил е кореспондент на вестник "Работническо дело" във Варшава. По-късно става съосновател на вестник "Стандарт". В последните години г-н Бехар завоюва значителни позиции в рекламния бизнес. PR агенцията му е партньор на една от най-големите PR агенции в света - американската Hill&Knowlton. Те работят в областта на интерактивната комуникация и за създаването на първия български пресофис онлайн.

Елеонора Алексова,

бизнесдама - Над 3 млн. лв.

Председател на националното сдружение на малкия и средния бизнес и изпълнителен директор на търговското дружество "Снайт". Г-жа Алексова е носител на наградата на фондация "Еврика" за най-добър млад мениджър и бизнесдама на 1999 година. Собственик, заедно със съпруга си на фабрика за производство на алкохол - водка Doctor`s, в село Гинци. Реализира успешен износ за страните от Централна Европа.

Тереза Маринова,

спортист - Над 2 млн. лв.

Тереза Маринова е родена през1977 г. в Плевен. Неомъжена. Започнала е спортната си кариера в спортното училище в родния си град. Олимпийската шампионка от Сидни в тройния скок Тереза Маринова спечели и златото от световното първенство на закрито в Лисабон. Възпитаничката на Христо Марков даде лицето си на СДС при последната предизборна кампания. След олимпийските си успехи Тереза получи освен премията за титлата и недвижими имоти.

Желязко Христов,

синдикалист - Над 1 млн. лв.

Роден е през 1948 г., има висше медицинско образование, работил е като хирург във ВМИ - Пловдив. Името му нашумява, след като влиза в политиката, като председател на КНСБ и защитник на правата на работещите в България. Лидерът на синдикатите активно участва в политическия живот, като се изявява и в бизнессредите. Не е тайна, че лидерът на КНСБ е собственик на солници край Бургас и е в управата на редица фирми.

Петър Манджуков,

предприемач - Над 100 млн. лв.

Член на Бизнесклуб "Възражадане", издател на вестник "Дума", на "БАЛКАН българска телевизия" (ВВТ), притежава лиценз от държавата за търговия с оръжие. Роден е през 1942 г. в Пловдив. Името му нашумява през 1999 г., когато основава дружеството "П. М. груп" АД, което обединява фирмите му, създадени до момента. Понастоящем е изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите. Притежава ЗММ София, "Инфомедия"АД, "ИПМ хотели" АД, собственик на хотел "Панорама" в Пампорово, Винарска къща "Виноградец".

Красимир Гергов,

предприемач - Над 50 млн. лв.

Популярен е в България като най-големият рекламен бос, притежава пословичната РА "Крес", създадена от него през 1992 г.


Източник:

minfin.co.uk

 


плевен онлайн портал
/
Автор: д-р инж. Никола Тодоров
б.а. - Краделунгите™®© са с права за свободно разпространение
 
                       
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:502 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).