The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » ГНУС еврейска: По повод коментар на Татяна Ваксберг: "ГНУС българска"

България » Сатанисти и предатели на България

ГНУС еврейска: По повод коментар на Татяна Ваксберг: "ГНУС българска" Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 07 Юли 2011
Публикацията е прочетена: 10043 пъти


"ГНУС българска"... Коментар в дойче веле
1 към 1 от дойче веле

Няма ли кой да изхвърли простащината на боклука?

 

Няма ли кой да изхвърли простащината на боклука?

Един мъж загива, докато спасява от пожар сина си, а реакцията на това е „Слава богу!“. Това не е сюжет от абсурдна пиеса, а българската медийна реалност. Коментар на Татяна Ваксберг:

 

Марчело Доковски беше съуправител на столичния Център за градска мобилност и загина в четвъртък вечерта в дома си, след като спаси от пожар 14-годишния си син. Повечето медии съобщиха, че Доковски не е бил свързван със скандали. Публикациите са информативни и съвсем в духа на етичния кодекс.

В читателските форуми под тези статии обаче Доковски беше наречен включително „човекоподобно“, „лапач“ и „посерко“. Коментарите включваха и следните твърдения /правописът е запазен/:

Варварщина на ента степен

Хейтъри дебнат отвсякъде Хейтъри дебнат отвсякъде


 

„Дано се мъчи в ада, както мъчеше хората и ги рекитираше всеки божи ден“, „Има господ!“ /постинг, срещнат 3 пъти/, „Господ гледа и не забравя“ /постинг, срещнат поне 7 пъти/, „Всевишният не ги забравя! /.../ Добър край за един мръсен човекохищник!“, „Вече съм шеф на центъра за райска мобилност“, „Да се подкара следващия от рекитьорската мафия“, „Трябва по-често, трябва всеки ден да се трепят“, „Това, което ти се полага, рано или късно го получаваш“, „ГНУС българска, ГНУС ненаказана и неликвидирана“.

Цитираните реакции са взети от форумите на Медиапул, Сега и Труд, но този медиен списък със сигурност не е изчерпателен - почти всички интернет-издания поддържат форуми със същото качество.

Интернет-форумите по вестниците не са аналог на някогашните „писма на читатели“, където всеки читател носи лична отговорност за обидите и клеветите, които адресира до когото прецени. Читателските постинги в една електронна медия са вид публикация и отговорност за нея носят както авторът, така и отговорният редактор. Да не говорим за по-сложната отговорност с интернет-доставчика, който разпространява съответната обида или клевета.

Интернет не е някакво варварско нерегулирано място, той се подчинява на същите правила, на които и целият останал обществено-политически живот. Когато някой читател напише „Нека всеки бял да заколи по мангал“, както беше написано в читателски постинг на вестник Дневник, отговорност за това носи не само авторът, но и онзи, който му е дал трибуна, както и онзи, който е разпространил по-нататък казаното от тази трибуна.


Агресия без граници

Тежко е да се живее в България…

Ако оставим настрана отговорността в юридическия смисъл на думата, любопитно е все пак как медиите мотивират пред самите себе си разпространението на такива читателски мнения. С какво например те смятат, че постингът „смърт за турците“ обогатява някоя информация за ДПС, а постингът „радвам се, че умря“ обогатява информацията за смъртта на Александър Божков?

Трябва да има някакъв много силен и неизвестен на демокрацията аргумент, за да може постингите от този род да просперират, а главните редактори, които ги толерират, да публикуват наред с това и авторски коментари за това колко е тежко да се живее в България. Ами ако е тежко, то е включително заради поддържането на тази реч на омразата.

Автор: Татяна Ваксберг, Редактор: Александър АндреевНека Татяна Ваксберг и Александър Андреев прочетат проф. Израел Шахак какво пише за еврейската омраза и презрение към християнството и тогава да пишат гнусливите си памфлети за българите...

За Плевен Онлайн Портал:

д-р инж. Никола Тодоров

 

* Провокирано заглавие от една българска еврейка-антибългарка

И аз я питам Къде е включила "СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ", лозунг из циганските гета?
И пак я питам, когато циганите тичат с ножове из кварталите на София и реват
"СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ" къде е тя, къде е нейния съплеменник, унгарския евреин-милиардер Джон Сорос и тяхното "Отворено общество"?
Защо не написа нещо като "ГНУС циганска" за убития български професор
Станимир Калоянов от пияни цигани в кв. Захарна фабрика преди 6 години?
Но мълчи българската еврейка-антибългарка и плюе българите - затова й плащат!
послеслов:
1." ... Татяна Ваксберг – Дъщеря на Аркадий Ваксберг; журналистка в радио “Свободна Европа”; сътрудничи на в. “Анти” - орган на сините шамани от СДС; прави разследвания за бившата ДС; рови в архивите (каква трогатindex.php?optioелна приемственност!); истинската й работа е шпионаж под прикритието на журналистическата карта (за “Мосад”, ЦРУ, можеби МИ-6, а защо не и КГБ - важното е да има далавера!); “пета колона” ..."
2. "В началото на 2002 година се заговори, че на България е нужна мощна национална партия, която да защитава интересите и на хората с българско етническо самосъзнание. В отговор се чу неистов вой - Емил Кало, Албер Бенбасат, Лютви Местан, Нансен Бехар, Татяна Ваксберг и пригласящите им българогласни национални предатели, такива като Михаил Иванов и Антонина Желязкова се разкрещяха колко лошо нещо било национализмът и как светът нямало да ни приеме."...
3. Презервативната Татяна Ваксберг рови тихо и на пръсти в кревата на Асандж...
4. Или публикацията (http://my.opera.com/mnoolosh/blog/show.dml/20580672)...

5.Орда цигани уби с камъни проф. Калоянов, още няма задържани
На 23 май 2005 г. в София цигани пребиха проф. Станимир Калоянов. Същата вечер той бил на абитуриентски празник в резервирано заведение в бл. 29 на столичния квартал кв. "Захарна фабрика". Без значителен повод пиян около 50-годишен циганин в заведението се опитал да предизвика свада. Поканен настоятелно да напусне заведението, той по-късно се върнал с подкрепление. В масовото сбиване са участвали около 40 души, в следствие на което 42-годишен мъж бил с контузия в главата, а 24-годишен младеж с рана в бедрото. След побоя професорът е откаран в "Пирогов" с хематом в мозъка, причинен от удари с тръби и камъни по главата. Една седмица проф. Калоянов бе в кома на апаратно дишане в неврохирургията на болницата. 8 дни след свадата на 31 май около 21 ч. Станимир Калоянов почина. До момента задържани за престъплението няма.
 

Проф. Станимир Калоянов - историк и филолог. Защитил докторска дисертация на тема: "Форми на социално-политическо развитие на Тракия през елинистическата епоха".

Убит от цигани, докато празнувал абитуренския бал на свои познати. Привърженик на автохтонната теза за произхода на българите.

6. За циганите

В България, а и в доста други европейски страни, се харчат значителни средства за така наречената „ромска интеграция”, като успехът навсякъде е нулев. Интересно е да разгледаме основната причина за неуспеха на това иначе толкова благородно дело. За тази цел в следващите редове ще Ви представим някои непознати за средностатистическия човек факти за това как циганите гледат на останалите народи и в частност на нас, Българите.

Подробно ще се спрем на тяхната расистка култура и привички, които са причина те да бъдат гонени през цялата им история от всяко едно място, където са попадали.
Всеки от вас ще може сам да прецени, дали причините за изгонването им през 1500-та година от Холандия, преследванията през 18-ти век в Англия, стерилизирането им през миналия век в скандинавските държави и екстрадирането им от Италия днес се крие в коренното население на съответните държави или расистката циганска култура предизвиква естествени защитни реакции във всеки един народ, без значение от епохата, в която са се разигравали дадените събития.

За начало е добре да уточним, че нещата трябва да бъдат наричани с истинските си имена. Ако говорим Български език, трябва да наричаме мургавите ни събратя “цигани”, защото това е Българската дума. От доста време медиите опитват да наложат думата “ром”. Тази дума е неподходяща, защото звучи чужда и смешна за много цигански групи, които не я употребяват като самоназвание. Но основната причина да не използваме думата “ром”, е циганският расизъм, който стои зад нея.

7. Циганите имат специална дума за „нециганин”
Тази дума е „гаджо” или „гадже”. Тя е обидна и означава „дивак; некултурен човек”. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за циганската идентичност, като също така е записан в „Енциклопедия Британика”. Проектът Rombase на университета Karl-Franz в Грац, Австрия, пише следното:

„Всички определения за „нецигани”, използвани от циганите, са основно с обидно значение.” Те имат поговорка като: „Гаджо никога не казва нещо вярно”. С течение на времето циганите са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи. Тези граници обаче са непреодолими само в една посока – един „гаджо” никога не може да стане истински „ром”. Нециганин, който говори цигански език и спазва циганските традиции, който е приет в общността и смята себе си за „ром”, бива възприеман като „ром” в по-малка степен от един асимилиран циганин, който не говори цигански.

Да бъдеш „ром” се счита за право по рождение, а да бъдеш „гаджо” може да бъде научено. Предимно негативният образ на нециганите е много ясно изразен, особено в литературата и в устните предания на циганите. Те гледат на нециганите с недоверие, присмех и презрение.” По-горният цитат е взет от изследване, проведено с подкрепата на Европейската общност в рамките на програма „Sokrates” и със съдействието на австрийската академия на науките. От него става ясно, че циганите са „изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи”.

Никой у нас не говори за това. Никой не казва, че циганите сами се изолират и гледат на останалите народи с „недоверие, присмех и презрение”. Защо тогава останалите презрени народи трябва да плащат за благоденствието на циганите-расисти? Българите нямат дума за „небългарин”.

Българите нямат проблеми да живеят с представители на други народи, включително с цигани, стига те да живеят като нормални хора. От друга страна, циганите доброволно се отделят в гета, в които почти не допускат представители на други етноси, освен циганския. Кой е расистът в случая?

8. Циганите имат специална дума за „Българин”

В циганския език съществува думата „дас”. В миналото тя е означавала „роб”, а в настоящето циганите в България наричат Българите със същата тази дума. Според проекта „Ромско езикознание и ромски език“ на Манчестърския университет, „циганите наричат другите народи с думата „гадже“ или „гаджо” и в частност славяните - с „дас“, от оригинална индийска дума за „роб“ - игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи ‘склавос’ (роб) и ‘славос’ (славянин)”.

Така наречените „Български цигани” (цигани, чийто майчин език е Българският) се наричат от циганоезичните цигани „даскане рома”, а турците ги наричат „гяур ченгенеси” (източник: „Ромското всекидневие в България”, 2006, Алексей Пампоров, стр. 62). Сиреч „дас” в превод на турски е „гяур”. За жалост на Български тази дума не може да се преведе, понеже няма Българска дума за „небългарин”. Накратко казано - ние Българите за циганите сме не само диваци, но и роби.

9. Циганската традиция „махриме”
Различните специалисти, проучвали „ромската” идентичност, са стигнали до извода, че тя се основава на разделението „ние – другите”, „бог – дявол”, „чист – нечист”. Тук предоставям информацията от проекта Rombase, споменат по-горе:
„Циганите имат една дуалистична философия, която разделя доброто от лошото.

„Махриме” наричат ритуалната нечистота. Терминът се отнася до разделението „чист – нечист”. „Махриме” определя границите между половете, между възрастите, между циганите и „гаджетата”. Причината, заради която спазващите традициите цигани се стараят да имат минимален контакт с нецигани, е най-вече от социално естество. Донякъде тази изолация е избрана от тях самите и е тясно свързана с разбирането, че те са различни и превъзхождат нециганите в културно отношение.

Трябва да се отбележи, че достъпът на циганските жени до света на нециганите е много по-ограничен, а преминаването на границата се наказва много по-строго в сравнение с мъжете. Например, за много цигански групи отношения между цигани и нецигански жени за позволени, докато отношения между циганки и нецигански мъже са строго забранени. Без значение на пола, винаги когато е възможно те отбягват работа, която води до зависимост от „гадже”. Още за „махриме” от книгата „Ромското всекидневие в България”, 2006, на Алексей Пампоров, стр. 286-288:

“Вярванията, свързани с ритуалното омърсяване, са представяни като сърцевина на ромската култура, която служи, за да изрази и подсили етническата граница, и която създава фундаменталното разграничение между ромa и гаджe.” В България махримето бива представяно като възлов елемент в развитието на циганския етнос, а наличието му като критерий, че групата се придържа към ромската традиция.

Според Марушиакова, до махриме може да се стигне, при неспазване на груповата ендогамия; неоказване на помощ на член от групата неуважение към вътрешните органи на властта и предпочитане на органите на макрообоществото. Също така източник на махриме са някои ритуални забрани, както и хранителни такива за контакт с нечисти в ритуален смисъл индивиди. Де факто, всички изследвания акцентират върху два вида махриме – един, който разграничава мъжете от жените и друг, който разграничава циганите от не-циганите.

Съответно в една скала на ритуалната чистота най-чист е мъжът ром, а най-нечиста е гаджи – жената нециганка. Според разделението на „ромската дуалистична философия”, нециганите са част от „лошото”, те спадат в категорията „други”, а отношенията с тях са в категорията „нечисти”.

Изниква въпросът – как и към какво да се интегрират Български граждани, които считат останалите Български граждани за нечисти, избягват контакти с тях и не искат да работят работа, в която са подчинени на представители на друг етнос?

Някои изследователи правят уточнението, че в България тази традиция е размита, понеже по времето на централизирана планова икономика циганите са били принудени да работят и да се хранят редом до нецигани. Само че сега вече имаме пазарна икономика и съгражданите ни не са принудени да се трудят. Нашата икономика освен това е от такъв тип, че трудещите се са задължени да издържат нетрудещите се. Следователно циганите имат всички условия да продължат да спазват расистките си традиции.

10. Циганската сегрегация

Според различните програми за „ромска интеграция”, циганите живеели сегрегирано – в гета – и трябвало да бъдат „десегрегирани”. Никой не задава въпроса „А кой ги е сегрегирал”? Истината е, че циганите сами искат да живеят в гета. По времето на комунизма се раздаваха апартаменти на цигани в блокове с Българско мнозинство, с цел десегрегация. Но самите цигани доброволно продаваха тези апартаменти и купуваха апартаменти на Българи, живеещи в цигански квартали.

Небезизвестният квартал Столипиново в Пловдив възниква по подобен начин – цигани се заселват, купуват апартаменти от Българи, други построяват незаконни къщи и постепенно създават едно огромно гето. Циганската сегрегация всъщност се дължи на гореспоменатите цигански традиции, според които те трябва да отбягват контакти с нецигани. Всички Българи, представители на НПО-та и други, които твърдят, че циганите били жертви на дискриминация, също се страхуват да минат сами през някоя непозната циганска махала.

Значи те също спомагат за сегрегацията. Тези хора казват, че са за „интеграция”, но същевременно одобряват изучаването на цигански език в училище и „запазване на ромските традиции”. Ако искат да се борят против сегрегацията, трябва да се борят срещу циганските традиции и циганския език, защото те са расистки по своя характер. Самото начинание „интеграция чрез запазване на традициите и езика” е безумно.

Думата „интеграция” произлиза от латинската дума „integer”, която значи „цял”. Който иска интеграция, трябва да работи в насока малцинствените култури да се приобщават към културата на Българската нация, която трябва да бъде цяла и единна, а не както в момента да подхранват расистки настроения в малцинствата.

Пиша ви това, с ясното съзнание, че няма да публикувате нищо, защото когато циганин обезглавява възрастна жена, смазва черепа на друга или съсича с брадва 80 годишен мъж за 5 лева или един хляб - това е "културна особеност", а когато някой каже "СТИГА ЦИГАНСКИ ЗВЕРСТВА В БЪЛГАРИЯ" - това е расизъм!

Циганите произлизат от най-низшите касти в Индия.Населявали са предимно северозападните части на Индия и областа на днешен Иран.Съществували са и под формата на номадски племена на територията на Афганистан и Пакистан.

Причините за тяхното разселване е свързано с нашествията на евталитите от Средна Азия и арабските нашествия век по-късно.

Роми е българизираното наименование на цигани.В повечето европейски страни обичайното име си остава „цигани“: на френски: tzigane; на чешки: cikani; на холандски и немски: Zigeuner; на литовски: cigonai; на руски: цыгане; на унгарски: cigany; на гръцки: ?????????; на италиански: zingari; на румънски: tigani; на хърватски и сръбски: cigani; на полски: cyganie; на португалски: cigano и на турски: cingene.

Най-близкия език до циганския е индийския,а именно диалектите пенджаби и потохари.

Разновидностите на циганския език всъщност наброяват над 60 поради чергаския им начин на живот,воден до средата на миналия век.Днес по-голямата част от тях водят заседнал модел на живеене.Голяма група взаимстват туркоезичния модел,други се идентифицират като румънски цигани-роми.Съществуват българоговорящи,румънски цигани(неговорящи ромски),арапи(с арабско прозиношение),калдераши-православни цигани в Сърбия и Унгария и върбани,характерни с католическото си вероизповедание е Западна Европа и Америка.
Най-голям брой са така наречените йерлий(yerli - местен)-циганите намиращи се на територията на Турция.Турците ги наричат дасикани от "дас"-роб.
Не малка част от циганите живеещи в Америка се определят като калдераши.Сред тях има най-малко образовани, живеят на кланове. Джебчийството е чест занаят за жените от тази общност.Малки групи от тях населяват днешна Сърбия,Румъния и България.

Циганските празници са странна смесица,взаимствана от християнски,мюсюлмански и азиатски празненства.

Проблемът с циганите:
Помоща на България спрямо циганите населяващи територията й:
- „Рамкова програма за интеграция на ромите в българското общество“ (1999);
- „Национален план за действие за по-нататъшно прилагане на Рамковата програма“ (2003-2004)'
- „Стратегия за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства - 11.06.2004 г.“
- „Национален план за действие за изпълнение целите на "Десетилетието на ромското включване (2005-2015)"
- План за действие за изпълнение на Рамковата програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество за 2006
Национална програма „Ограмотяване и квалификация на роми” - Приет с РМС от 26.02.2006 г.

11. Похарчени са 30 240 000 лв!
Резултати:
Сметките за неплатен ток от цигани,живеещи в София и Пловдив за периода ноември 1999-април 2002 е 16 622 000лв;за Варна,Русе и Бургас - 9 330 000лв
В рамките на периода 2000-2004 година,128 440 цигани в цялата страна отказват масово работа предлагана им от бюрото по труда по 2 прчини-69% заявяват ниско заплащане като довод и 31%посочват мотив за отказа си лоши условия и непосилен труд.

Хигиената в кварталите, обитавани предимно от цигани, видимо се различава от другите части на населените места. През септември 2006 г. Пловдив е на ръба на епидемия от хепатит А.До 20 септември от 886 заболели, 637 са в „Столипиново“ и 92 в „Шекер махала“.Вестник Капитал описва камари боклуци, достигащи 1 м.Община Пловдив дори е принудена да поиска полиция да следи за чистотата в квартала, защото циганите предпочитат да изхвърлят битовите си отпадъци през балконите.

Хигиената на циганите е реална пречка пред тяхната интеграция.

През септември 2006 родителите на учениците от 3„А” клас на пловдивското училище „Христо Ботев” отказват да пуснат децата си на училище, защото там учат и 13 циганчета, от квартал „Столипиново“.По това време в „Столипиново“ избухна епидемия от хепатит А, която държавата се опитва да овладее за сметка на данъкоплатците. В същото време, за децата извън този квартал, родителите трябва сами да купят ваксина за децата си. Много българи разглеждат това като още един пример на привилегированост на циганите!!!

Още резултати от интеграията:

Престъпността е широко разпространена сред циганите. По данни на Районно управление на МВР - Перник, 65% от кражбите в общината са извършени от роми (предимно хранителни стоки и дрехи), а при осъдените за криминални престъпления ромите са 80% и преобладават присъдите от 1 до 3 години лишаване от свобода.
В редица случаи напрежението между етническите общности преминава в насилствени действия. През 2005, има няколко случая, при които групи цигани се организират с цел саморазправа. При най-тежкият от тези инциденти е убит българинът професор Калоянов, а има и голям брой ранени.

Емил Кало е доктор по философия, бил е директор на "Труд", създател на "Новинар", директор на "Общество и право". Сега е председател на организацията на евреите в България "Шалом":
- Време е политическата класа да каже: да, ромите са криминогенна група, те крадат, убиват и изнасилват. (...) Ами програмата "От социални помощи към заетост"? Бяха изхарчени сума пари, мои и ваши. Какво стана с тази програма? Ама не с елементарния отговор: 270 000 души "получиха работа". Каква работа получиха?
- Подпираха метли.
- Ет

12. Цигани, роми или чандала - 1
"Който щади престъпниците, той вреди на честните хора." - Сенека Млади

От векове в България циганите са били наричани цигани и никой не е повдигал въпрос дали определението е правилно. В последните години обаче настъпи бъркотия. Те ту са цигани, ту са роми, ту ги определяме неясно като мургави. Каква е истината?

Английските цигани не протестират срещу наименованието "джипси". Защото в Англия са се заселили предимно цигани от племето "джипси". В Германия също не се поставя под въпрос думата "цигойнен". Там съзнават, че в земите им са настанени предимно представители на племето "синга". В Турция пък се използва думата "ченгене" и никой не смее да се сърди. У нас, принадлежащите към племето "рома" искат да наложат на събратята си своето собствено племенно име. Всъщност нормално би било обратното, тъй като измежду всички цигани, единствено синга са оставили някаква положителна следа в човешката история. Сингапур буквално значи "Градът на синга". А колкото до самото наименование "Рома", то се появява значително по-късно, когато пристигайки в Европа, част от чандала се опитват да се представят за потомци на римляните. Нали не сте забравили, че италианците наричат Рим именно "Рома"? А византийците са познати още и като "ромеи". Какво общо имат византийците с циганите? Нищо.

Съществува още едно прозвище, за което позабравихме: "манго", "мангал" или "мангасар". Произходът му си е цигански, идва от тяхната дума "мангес", означаваща "искам". Тоест мангасарите са хора, които само искат.

Трябва да е ясно, че определянето на циганите като рома, синга или джипси е еднакво неправилно. То е, като да наречем българите утигури или оногури. Не го правим, въпреки, че именно оногурите са дали името на цяла една държава - Унгария. Ние, българите много бързо забравихме миналото, затова не разбираме към какво бъдеще сме се упътили. Но това е вече друга тема. Какво е общото народностно име на всички цигани?

Отговор не само на този въпрос, но и на причините, поради които циганите са напуснали Индия намираме в древноиндуския сборник "Закони на Ману". Ето няколко извадки, взети от преразказа на Фридрих Нитче в неговата книга "Залезът на боговете":

"Например третият едикт /Авадана Састра I/, който се отнася за "мръсните зеленчуци", определя лука и чесъна за единствена храна на чандала, позовавайки се на писанието, че не им се разрешават житни растения и плодове, съдържащи в себе си семена. При това на чандала се забранява употребата на огън и вода за приготвянето им. Същият едикт постановява, че чандала нямат право да черпят вода от реките, изворите и езерата, а само от блатните ръкави и следите в калта, оставени от животинските копита. Било им е забранено да перат дрехите си и да се мият, защото определената за тях вода е можела да се използва само за утоляване на жаждата. И накрая, на жените от кастата на ратаите судра е било забранено да акушират жените чандала, а на последните - да си помагат една на друга при раждане. /.../
Самият Ману казва: "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление".
За облекло чандала могат да използват само дрипите на умрелите, за съдове употребяват строшени глинени гърнета, а за накити - старо желязо. На богослуженията били длъжни да боготворят злите духове - и без почивка да странстват от място на място. Забранено им е било да пишат от ляво на дясно, както и да използват за писане дясната си ръка - тази ръка и изобщо движението "от ляво на дясно" са били добродетели, запазени за благородните..." Излишно е да допълвам, че неспазването на законите по онова време се наказвало твърде сурово.

13. Циганите от "Красна поляна": Смърт на българите!

в. Атака, 16/08/2007
Трето денонощие ромите безчинстват, 80% имали огнестрелно оръжие, МВР бездейства

2500 озверели цигани от Виетнамските общежития в столичния квартал "Красна поляна" обещават да превърнат мястото в кървава баня, ако някой се опита да възпре вандалщината им от последните дни. Това видя намясто вчера екип на "Атака". Произволът на циганските банди от неделя насам не е стихвал. С викове,  "Къде са българите, ще ги избием" над 500 въоръжени с брадви, тояги, боксове и метални тръби цигани предизвикаха нов екшън късно във вторник вечерта. Те блокираха кръстовище и потрошиха няколко паркирани автомобила.
Това стана след като в понеделник техни близки и приятели потрошиха заведение и детска площадка в размирния район и пребиха четирима охранители.
Дошлите на мястото на инцидента екипи на полицията не посмяха да усмирят разбеснялото се множество и си тръгнаха след минути. Десетина полицаи с джипове бяха единствените представители на министерството на Румен Петков в квартала вчера по обяд. Късно във вторник и столичният кмет Бойко Борисов се появи на мястото, но изчезна само след няколко минути. В "Красна поляна" бяха и зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков, зам.-главният прокурор Камен Ситнилски и лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев, но само за да отчетат присъствие и да демонстрират ангажираност, без да се опитат да възпрат разбеснялата се въоръжена тълпа.
Дон Цеци малко по-късно се изнесе от циганските общежития с ескорт от лъскави автомобили. "Само тука във Виетнамските общежития живеем 2500 човека, като свирнем и ще дойдат още 10 хиляди от другите ни квартали, ще стане страшно. 80 % от нас са въоръжени, кой с боен пистолет, кой с газов, кой с пушка. Като тръгнем, и където видим българин - на място го оставяме", заплаши разгневен циганин от гетото.
Агресията от последните дни била провокирана, според писания в медиите, от група скинари, които тормозели ромите във Виетнамските общежития. Според самите цигани обаче, никакви скинари не е имало. Слухът, че 500 скинхедс пристигали от кв. "Люлин", за да се саморазправят с циганите, е пуснат от техния т.нар. лидер Цветелин Кънчев, шеф на "Евророма" и цели предизборни дивиденти за партията му, смятат българите в комплекса. След като насъсква циганите да вършат беззакония, той застава до тях в махалата и "ги защитава от нападения", така че на идните избори за местна власт ромите да гласуват за него. Такова е всеобщото мнение на живеещите тук българи. "Нека да ни тормозят циганите, управляващите са зад тях", възмути се от балкона си възрастна жена.
"Минаха от тук, награбили брадви, ножове, метални тръби и пръти, трошаха всичко по пътя си и никой не ги спря. Полицията стои и само гледа", разказа уплашен продавач на вестници на бул. "Възкресение" в жилищния комлекс. Живеещи в блоковете срещу Виетнамските общежития разказаха, че още в самото начало на размириците ромите са нападнали лек автомобил, в който пътувало семейство с малки деца. Хората разказват още, че тормозът на циганите в "Красна поляна" продължава вече дълги години. Само за две години три пъти са палени мазетата на бл. 215, а обирите и побоищата са ежедневие. При погромите от вторник е бил взривен магазин за авточасти на столичния бул. "Цар Симеон" 148. По първоначална информация в магазина е хвърлен коктейл "Молотов".
Самите роми от квартала разказаха, че само Цветелин Кънчев, познат повече като Дон Цеци, защитавал правата им и стоял до тях посред нощите, затова наесен щели да гласуват за него и от парламента (въпреки, че изборите са местни) той щял да им помага.
"Иначе да идват тука които искат, живи няма да си тръгнат, ще стават страшни неща", отсича озверял циганин.
На територията на цялата община "Красна поляна" живеят регистрирани 25 хил. цигани, незаконно живеещите са поне още 10 хиляди.
Мненията сред тях са противоречиви. Според някои полицията била виновна за побоищата от последните дни. "Всички полицаи на близкото Трето РПУ живеят в региона. Няма скинари, ченгетата ни бият", крещи  циганка и се жалва, че мъжът й не ходил на работа, за да пази вкъщи нея и децата.
Според лидера на партия "Рома" Тома Томов, безредиците в столичния квартал били нормални, предвид ситуацията в България и "появата на ксенофобски настроения в обществото". Той посочи, че не вижда никакви политически провокации за вчерашните ромски безредици в "Красна поляна". Според него, ромите били най-миролюбивият народ на планетата. Измишльотина било това, че в "Красна поляна" има случаи на пребити българи от циганските банди. Томов не вярвал и че ромите при последния екшън във вторник са крещели: "Смърт за българите", това било измислица на медиите.
Циганинът-депутат посочи още, че МВР в момента добре си вършело работата, защото не арестувало бунтарите.
В последните две години междуетническото напрежение в страната ескалира, особено след случая с убийството на проф. Калоянов в софийския квартал "Захарна фабрика, призна вчера председателят на Междуетническия център за диалог и толерантност "Амалипе" Деян Колев.
Ако държавата намери пари да построи жилища за няколко милиарда лева, ромите може да бъдат изместени от квартала, заяви Васил Караиванов, кмет на столичния район "Красна поляна". Той съобщи още, че се поддържала врзъка с ромските лидери в квартала. Караиванов отказа да отговори на въпроса дали знае откъде идват провокациите, довели до безредиците във вторник, но отбеляза, че той имал своето обяснение за случилото се. "Това е 100-хилядният бой в квартала. Всяка вечер има боеве, чалга до дупка, пребиват се един друг, или нападат хората - предимно българите. Редовно се чуват въгласи "Смърт за българите", както във вторник вечерта - трета по ред за безредиците на циганите, които живеят безплатно в така наречените бивши виетнамски общежития. Към всичко това се присъединяват и циганите, от другия известен ромски квартал "Факултета", категоричен бе общинският кмет Васил Караиванов. 
И ето, ден след нашата публикация, българската еврейка-антибългарка смени заглавието на:

"Аз те мразя, ти ме мразиш"

Защо ли?

/Плевен Онлайн Портал

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:414 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).